Kampanyalı ve Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

kampanyali-ve-ucuz-ucak-bileti-nasil-alinirUçak bilet fiyatlarının son yıllarda oldukça ucuz kaldığını ve neredeyse otobüslerle aynı ücrete yaklaştığını söylemek mümkün. Bununla birlikte, fiyatların bu kadar uygun olması halen otobüs alışkanlığı olanların bu alışkanlıklardan dönmesini sağlamadı. Buda uçakla seyahat etme konusunda kampanyalı ve ucuz uçak biletlerinin artmasını sağladı. Özellikle yaz ayları başlamadan önce uçak firmaları araların yaptıkları çekişmeler sonucunda uygun fiyatlarda ucuz biletler almak mümkün oluyor.
Neden Uçak Bilet Fiyatları Farklı Oluyor?
Uçak bileti almak isteyen birçok ziyaretçimiz “Uçak biletleri ucuz diyorsunuz ama ben bulamıyorum. Kampanyalı biletleri nasıl alabilirim?” sorusunu soruyor. Genelde yapılan hata şundan kaynaklanıyor. Uçak biletlerini seyahat gününde almayın. Seyahat gününe yakın günlerde uçak biletleri fiyatları katlanarak artmaktadır. Çünkü, uçak biletlerinin satış biçimi bu şekilde çalışmaktadır. Örnek vermek gerekirse, bir şehirden diğer bir şehire açılan uçak biletinin fiyatları şu şekilde olur.
49 TL 69 TL 89 TL 109 TL 159 TL 209 TL 259 TL
49 TL kampanyalı yada diğer bir ifadeyle promosyonlu bilettir ve yakalamak için en az 1-2 ay önceden almak gerekir. Birkaç kişiyi bu fiyattan yararlandırırlar.
69 TL ucuz bilettir. Kampanyadan yararlanamamış olanlar ucuz biletten alabilir. Bu biletlerde ucuz olduğu için kolay tükenir.
259 TL pahalı bilettir. Aynı mesafeyi otobüsle 4-5 sefer gidebilirsiniz. Ancak, genel bu biletlerde son günlere doğru satın alınmaktadır. Bu sayede uçak ulaşımı yapan firma son anda bilet ihtiyacı olan ve zengin olarak tabir edilen kişilerden kazanç sağlayabilir.
Bu örnekteki fiyatlar tamamen semboliktir. Konuyu anlatmak üzere bu şekilde verilmiştir. Ancak, burda anlatmak istediğimiz biletler sırasıyla pahalınarak satılır. Önceden satın alan daha ucuza gider. Son günlerde alan ise pahalıya seyahat etmek zorunda kalır. Burda uçak ulaşımı yapan firma 49 TL lik müşterisinden para kazanmayabilir. Ancak, uçağın boş kalmasını önler ve riski azaltır. Yani, şöyle düşünelim. Otobüsle 70 TL ye gidilen bir yol için uçak biletini 300 TL yaptığınızda 300 kişilik bir uçağı dolduramazsınız. Ancak, makul ücretlerle bir kısmını doldurarak kalanları daha yüksek ücretten sattığınızda kazanabilirsiniz. İşte hava ulaşımı yapan firmalarda bunu sağlamaktadır.
Kampanyalı ve Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Kampanyalı ve ucuz uçak bileti almak için öncelikle tüm uçak firmalarının resmi web sitelerini sürekli takip etmelisiniz. Uçak biletinizi seyahatinizden mümkün olduğunca önce almalısınız. Ne kadar erken alırsanız ucuza gitme şansınız o kadar fazla olur. Ocak ayında Kurban Bayramı günlerinde uçak biletleri 49 TL iken şu anda 200 TL yi bulmuş durumda. Ocak ayında bilet alanlar %300 daha ucuza gitmiş oluyor. Ancak, son günlere bırakanlar ise 300-400 TL ye bile bilet almak zorunda kalabilir. Bu yüzden mümkün olduğunca seyahat gününde haftalar önce biletinizi almanız gerekiyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ