Uzaya Fırlatılması Beklenen İMECE Rüzgar Engeline Takıldı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Türkiye’nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE’nin uzaya fırlatışı, 28 saniye kala hava muhalefeti nedeniyle ertelendi. Canlı yayında İMECE’nin fırlatılmasını bekleyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Savunma ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Daha önce iki kez ertelenen İMECE’nin uzaya fırlatılması, bugün Türkiye saati ile 09.48’de gerçekleştirilecekti. ABD’de bulunan Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü’nden uzaya fırlatılması planlanan İMECE, hava koşullarındaki olumsuz gelişmelerden dolayı fırlatmaya 28 saniye kala bir kez daha ertelendi.

HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADILAR

Canlı yayında törene katılan ve büyük bir heyecan yaşayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Savunma ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise büyük hayal kırıklığı yaşadı. Haberi alan Akar’ın moralinin bozulduğu görüldü. Varank ise “28 saniye kala hava koşulları nedeniyle ertelenmek durumunda kaldı. İnşallah en kısa sürede uydumuzu yörüngesinde görmek istiyoruz. Heyecanlıydık, şu anda buruk bir an yaşıyoruz. Geç olsun güç olmasın diyelim” dedi.

Uzaya fırlatılması beklenen İMECE, 28 saniye kala rüzgar engeline takıldı

YENİ TARİH BELİRLENECEK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜBİTAK ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından fonlanan, müşteri kurumu Savunma Sanayii Başkanlığı, son kullanıcısı Hava Kuvvetleri Komutanlığı olan, TÜBİTAK UZAY tarafından tasarlanan ve geliştirilen, Türkiye’nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE’nin uzaya fırlatılması için yeni bir tarih belirlenecek.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ