Lyon'a Transfer Olan Cenk Özkaçar, Sözleşme İmzalamak için Fransa'ya Uçtu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

TFF 1. Lig’deki İzmir temsilcisi Altay’ın 19 yaşındaki genç stoperi Cenk Özkacar, transfer olduğu Ligue 1 ekibi Olympique Lyon’la sözleşme imzalamak için bu sabah Fransa’ya gitti. Lyon bu transfer için Altay’a 1.5 milyon Euro (13 milyon TL) bonservis bedeli ödeyecek. İzmir ekibi, oyuncunun başka bir kulübe satışından yüzde 10 pay alacak.
TFF 1. Lig’deki tek sezonluk performansıyla, bu yıl UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Juventus ve Manchester City gibi devleri eleyerek yarı finale çıkan Lyon’a transfer olan Cenk, yeni takımında Şampiyonlar Ligi’nde forma giyerse Altay 500 bin Euro daha bonus kazanacak.
FARKLI BONUS MADDELERİ DE VAR
Ümit Milli Takım formasını da terleten Cenk’in anlaşmasında maç sayısına göre farklı bonus maddelerinin yer aldığı da öğrenildi.

“TEKLİFTEN DOLAYI ÇOK MUTLU OLDUM”
Fransa’nın Lyon kentine gitmek için İzmir’den İstanbul’a gelen genç stoper, İstanbul Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lyon’un 1.5 milyon Euro (13 milyon TL) bonservis bedeli ödeyerek transfer ettiği Özkacar, “Şu an için çok mutluyum. Ülkemi Fransa’da temsil edeceğim. Tabii ki de bunun gururunu yaşıyorum. Pandemiden dolayı vize işlemleri süreci uzun sürdü. Bana destek veren herkese teşekkür ediyorum. Böyle bir teklif gelmesinden dolayı da çok mutlu oldum” dedi.
Gazetecilerin ‘Türkiye’den başka takımlardan teklif geldi mi?’ sorusunu ise genç stoper, “Bu konu hakkında yorum yapmayacağım, sadece transferime odaklandım” şeklinde yanıtladı.
Cenk, 2018-19 sezonunu 3. Lig’de Karacabey Belediyespor’da kiralık geçirmiş, geçen sezon ilk kez Altay’da A takım formasını giymişti.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ