Memur ve Emekli 2014 Yılında Ne Kadar Zam Alacak?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Son yıllarda sadece enflasyon oranında zam alan memur ve memur emeklisinin 2014 yılında alacağı taban aylığa yapılacak sabit zamla aylıkları artacak. Memurlar geçtiğimiz yıl yılın iki yarısı için yüzde 3+3 oranında zam almış ve bu zammı az bulmuşlardı. Bu yıl ocak ayından itibaren yapılacak zamlarla birlikte memur ve memur emeklisinin taban aylıkları artacak. Emekliye promosyonda sonuç çıkmayınca hükümet maaşlara biraz daha fazla zam yaparak emeklinin gönlünü almak istiyor. Memur ve memur emeklilerinin aldığı maaş zamlarıyla ilgili bu haberimizde maaş zam oranını okuyabilirsiniz.
Memur ve Emekli Zamları Ocak 2014
Memur ve memur emeklilerinin beklediği zam 1 ocak 2014 tarihinden itibaren geçerli olacak. Memurlar 123 TL zam alırken memur emeklileri ise 146 TL zam alacak. 2014 yıl başından itibaren geçerli olacak zam, tam 1 yıl boyunca memur ve memur emeklilerinin aylıklarına yapılan tek zam olacak. Bir sonraki sene ise yine yüzde 3+3 oranında ve varsa enflasyon farkı verilecek şekilde zam yapılması planlanıyor.
memur-ve-memur-emeklisi-ne-kadar-zam-alacak-2014
Memur ve Emeklilerin Alacağı Zam Oranı Ne Kadar?
Taban aylığı yapılacak olan bu zamlar maaş farklılıklarınıda azaltacak. Yüzdelik zam yapıldığında her kişi maaşına oranla zam alıyordu. Bu şekilde yüksek maaşı bulunanlar daha çok zam alırken, düşük maaşlılarda düşük zam alıyordu. Sabit zam sayesinde taban aylığa yapılacak olan zam maaş farklarınıda azda olsa düşürecek. Memurlar 123 TL net zam alırken, memur emeklileride net 146 TL zam alacak.
Memur ve Emekli 2014 Zamları
Memur ve memur emeklilerine yapılacak bu zamlarla birlikte emekli ikramiyeleride arttırıldı. Emekli ikramiyeleri ocak 2014 tarihinde yapılacak zam sonrasında 5 bin 250 TL olacak. Memur ve memur emeklileriyle daha önceden anlaşmaya varıldığı gibi 2014 yılı için memurlara 123 TL ve memur emeklilerine 146 TL olmakla birlikte 2015 yılının ilk 6 ayı için yüzde 3 ve 2. 6 aylık dilimi içinde yüzde 3 oranında zam yapılacağı kararlaştırılmıştı. Memur ve memur emeklileri 2014 yılında alacakları zammış heyecanını yaşarken, SGK ve Bağkur emeklileride zam istediklerini sık sık dile getiriyor. Geçtiğimiz dönemde intibak zammı alan emekliler maaşlarını yetersiz buluyor ve yeni zamlar istiyor. Kısacası yılbaşında memur ve memur emeklileri bekledikleri zammı alacak.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ