Memur ve Emekli 2014 Yılında Ne Kadar Zam Alacak?

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Son yıllarda sadece enflasyon oranında zam alan memur ve memur emeklisinin 2014 yılında alacağı taban aylığa yapılacak sabit zamla aylıkları artacak. Memurlar geçtiğimiz yıl yılın iki yarısı için yüzde 3+3 oranında zam almış ve bu zammı az bulmuşlardı. Bu yıl ocak ayından itibaren yapılacak zamlarla birlikte memur ve memur emeklisinin taban aylıkları artacak. Emekliye promosyonda sonuç çıkmayınca hükümet maaşlara biraz daha fazla zam yaparak emeklinin gönlünü almak istiyor. Memur ve memur emeklilerinin aldığı maaş zamlarıyla ilgili bu haberimizde maaş zam oranını okuyabilirsiniz.
Memur ve Emekli Zamları Ocak 2014
Memur ve memur emeklilerinin beklediği zam 1 ocak 2014 tarihinden itibaren geçerli olacak. Memurlar 123 TL zam alırken memur emeklileri ise 146 TL zam alacak. 2014 yıl başından itibaren geçerli olacak zam, tam 1 yıl boyunca memur ve memur emeklilerinin aylıklarına yapılan tek zam olacak. Bir sonraki sene ise yine yüzde 3+3 oranında ve varsa enflasyon farkı verilecek şekilde zam yapılması planlanıyor.
memur-ve-memur-emeklisi-ne-kadar-zam-alacak-2014
Memur ve Emeklilerin Alacağı Zam Oranı Ne Kadar?
Taban aylığı yapılacak olan bu zamlar maaş farklılıklarınıda azaltacak. Yüzdelik zam yapıldığında her kişi maaşına oranla zam alıyordu. Bu şekilde yüksek maaşı bulunanlar daha çok zam alırken, düşük maaşlılarda düşük zam alıyordu. Sabit zam sayesinde taban aylığa yapılacak olan zam maaş farklarınıda azda olsa düşürecek. Memurlar 123 TL net zam alırken, memur emeklileride net 146 TL zam alacak.
Memur ve Emekli 2014 Zamları
Memur ve memur emeklilerine yapılacak bu zamlarla birlikte emekli ikramiyeleride arttırıldı. Emekli ikramiyeleri ocak 2014 tarihinde yapılacak zam sonrasında 5 bin 250 TL olacak. Memur ve memur emeklileriyle daha önceden anlaşmaya varıldığı gibi 2014 yılı için memurlara 123 TL ve memur emeklilerine 146 TL olmakla birlikte 2015 yılının ilk 6 ayı için yüzde 3 ve 2. 6 aylık dilimi içinde yüzde 3 oranında zam yapılacağı kararlaştırılmıştı. Memur ve memur emeklileri 2014 yılında alacakları zammış heyecanını yaşarken, SGK ve Bağkur emeklileride zam istediklerini sık sık dile getiriyor. Geçtiğimiz dönemde intibak zammı alan emekliler maaşlarını yetersiz buluyor ve yeni zamlar istiyor. Kısacası yılbaşında memur ve memur emeklileri bekledikleri zammı alacak.

Diğer Haberler

Ali Koç Geri Dönüyor

Futbol Tutkusunu Sürdürüyor Fenerbahçe’de uzun yıllar başkanlık koltuğunda otur...

Lüks Yaşam Tarzını Sergilediği için Platformlardan Men Edildi

Çin'in Kim Kardashian'ı olarak bilinen Wang Hongquanxing, lüks yaşam tarzını ve ...

Venezuela'dan ABD'ye Sert Uyarı

Rodriguez'den Açık Mesaj: "ABD, Venezuela'nın Kabusu Olur" Venezuela ile ABD ar...

Nuri Şahin, Borussia Dortmund'un Başına Geçiyor

Antalyaspor'un hocası Nuri Şahin, altyapısından yetiştiği Bundesliga devi Boruss...

Kadıköy'de Tarihi İmza! Mourinho Fenerbahçe'de

Dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho, Ülker Stadı'nda binlerce taraftarın ...

Merkez'in Enflasyon Tahminine Kapıyı Kapattı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, enflasyon rakamlarının ardından hükümete bir...

6'lı Masada 13 Şubat Krizi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Saadet Partisi'nin ev sahipliğindeki toplantı...

Muhalifler, Hafız Esad'ın Mezarında

Suriye'de rejimi deviren silahlı muhalifler, Beşar Esad'ın babası eski Cumhurbaş...

Emekliye 100. Yıl İkramiyesi Geliyor!

Emekliler maaşlarına yapılacak düzenlemeyi heyecanla beklerken, milyonlara Cumhu...

İran ve İsrail Arasındaki Çatışmalar Dördüncü Gününde

Çatışmalar Şiddetleniyor: Her İki Taraf da Kayıplar Veriyor İran ile İsrail ara...

Galatasaray'ın Yeni Transferi Neymar Mı Olacak?

Neymar'ın Suudi Arabistan Macerası Sonlandı: Galatasaray'ın Transfer Planı Su...

Konut Satışları Yüzde 17 Arttı

Türkiye genelinde konut satışları şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ...

Kredi Kullanımına Sınırlama Geliyor

Kredi kullanımında sınırlamaya gideceklerini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Me...

Tarım Kredi ve Zincir Marketler İndirim Kararı Aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı indirim çağrısı karşılık buldu. Tarım Kredi mar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türk Milleti Mesajını Vermiştir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Ankara'd...
POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ