MSN Neden Kapanıyor? Kapanış Tarihi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Son yıllarda MSN paralı olacak, MSN kapanacak gibi söylentileri çok fazla duyuyor ve sonrasında ise bu söylentilerin gerçek olmadığını görüyorduk. Bu yıl ise 15 mart 2013 tarihinde MSN’nin kapanacağı iddialarını duyduğumuzda yine aynı söylentilerin olduğunu düşündük. Ancak, mail olarak gönderilen uyarıda MSN’in artık kullanılmayacağı ve SKype güncelleştirilmesinin yapılması gerektiğini görünce uyarının gerçek olduğunu anlamıştık. Aslında sadece Messenger programı kullanılamayacak, hotmail aynen kullaılmaya devam edecek ve MSN yerine Skype ile MSN’de yapabildiklerinizin fazlasını yapabiliyoruz.
MSN Neden Kapanıyor?
Microsoft 13 yıldır kullandırdığı Messenger’ı neden kapatıyor? sorusunun cevabı aslında gayet açıktı. Windows Live Messenger’ın son sürümlerinde reklam sayfalarının arttığı ve sadace 1 sayfanın reklam için ayrılabildiğini görmüştük. Yani 1. neden kar 2. neden ise Skype’nin özellikleri bakımından daha çok tutulabilecek olmasıydı. Messenger kullanımında Microsoft’un neredeyse karı yok gibiydi. Ancak, Skype görüntülü konuşma, mesajlaşmanın dışında ev telefonu gibi konuşma imkanıda sağlıyor. Tabi bunu çok ufak bedeller karşılığında yapıyor. Ev telefonları arasında yada cep telefonları ile yurt dışını aradığınızda ödediğiniz bedelin %10’nu ödeyerek konuşma şansı elde ediyorsunuz. Şu anda Skype telefonları bulunuyor, ancak yaygın değil. İlerleyen yıllarda ev telefonları, cep telefonları dışında skype telefonlarınında yaygınlaşması ve çok farklı bir iletişim alanının oluşturulması bekleniyor. İnternet üzerinden çok uygun fiyatlarda konuşmanızıda sağlayan Skype, aynı zaman görüntülü görüşmeyide ev telefonlarından yapmayı imkanlı kılmak istiyor. Kısacası MSN’nin kapanması Skype’nin geliştirilmesi içinde oldukça önemliydi. Ayrıca Messenger’ı kapanmış gibi düşünmek yerine Skype ile bütünleşmiş olarak düşünmek daha doğru olacaktır. Skype’yi 2011 yılında satın alan Microsoft önümüzdeki günlerde MSN’ni kapatarak SKYPE kullanımını arttırmayı planlıyor.
msn-kapatilarak-skypeye-gecis-yapilacak
MSN’nin Kapanış Tarihi
MSN’in kapanış tarihi olarak 15 mart 2013 tarihi ilk olarak belirtilmiş sonrasında 21 mart 2013 tarihi açıklanmıştı. Messenger’ın kapanması için kullanıcıların henüz hazır olmadığı düşünülerek 8 nisan 2013 tarihine ertelendi. MSN’in kapanış olarak 8 nisan 2013 tarihi düşünülüyor. Bu tarih birkaç hafta ertelense bile bu yıl Messenger programının kullanıma kapatılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Microsoft’un, kullanıcıların mail adreslerine MSN kapanacak Skype güncellemenizi gerçekleştirin uyarısıda MSN’in kapanacağının kesin olduğunun göstergesidir. 8 nisan 2013 tarihinde MSN’in kapanması bekleniyor.
Skype Güncelleştirme
Aslında güncelleştirmeden kasıt Skype programını kurarak hotmail hesap adınız ve şifreniz ile giriş yapmanız. Sonrasında Skype’yi kullanmaya başlayabilir ve özgürce yararlanabilirsiniz. Ayrıca facebook üyelik adınız ve şifrenizlede Skype’ye giriş yapabilirsiniz. Yine MSN’in tüm uygulamalarından (oyunlar hariç) Skype’de de yararlanmak mümkün. Skype güncelleştirmesi ücretsiz olarka Skype’yi indirmenizi ve yükleyerek giriş yapmanız anlamına gelmektedir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ