New York'ta Sigara Yasağı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Sigara Yasağı Hangi Bölgeleri Kapsıyor?
New York’ta artık sigara içmek yasaklanıyor. Belediye meclisinde alınan karar ve kabul edilen bu uygulama sayesinde, artık parklar, plajlar ve benzeri tüm yerlerde sigara içme yasağı geliyor. Bunlar arasında ünlü Times meydanıda bulunuyor.
New York’ya başlayan bu sigara yasağı üç ay sonra yürürlüğe girecek. Yasağın başlamasıyla birlikte New York şehrinde bulunan 700 adet park ve 23 km boyuyundaki sahilde sigara içilemeyecek.
new-yorkta-sigara-yasagi
New York’ya Sigara İçme Yasağı Başladı mı?
Belediye Başkanı Michael Bloomberg’in anlaşmayı imzalamasıyla birlikte New York’ta sigara içmek yasaklanacak. 12’ye karşı 36 oyla kabul edilen kararın ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Bloomberg, bu yaz biraz temiz hava almaya parklara ve plajlara giden New Yorkluların daha temiz havayı ciğerlerine çekebileceklerini ve sigara izmaritiyle dolmayan plajlarda oturabileceklerini söyledi. Yasağın Times meydanını kapsaması büyük yankı bulurken, yaya bölgelerinin hiçbirinde sigara içmeye olanak tanınmayacak. Sigara içenlere uygulanacak yasağın ise 100 dolar civarında olması bekleniyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ