Ömer Çelik AB’ye Tepki Gösterdi

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

AK Parti MYK sonrası kameralar karşısına geçen Ömer Çelik, geçtiğimiz günlerde yaşanan Yunanistan’ın mülteci zalimliği ile ilgili konuştu. Yunan güvenlik güçlerinin benzin dökerek bir katliama imza attığını söyleyen Çelik, “AB ülkesi bir üyenin yaptığı zalim davranışı durduran milletimizin asil evlatları sahil güvenlik güçlerimizdir. AB sürekli olarak üyemizin arkasındayız diyor. Bu olay AB karasularında gerçekleşiyor. Bu görüntülere ne diyorlar?” dedi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası kamera karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik’in konuşmasından satır başları;

“DİYARBAKIR ANNELERİNDEN 24 AİLE EVLADINA KAVUŞTU”

“Diyarbakır annelerinden 24 aile evladına kavuştu. 595. gününe girildi. Bu dünya tarihinde annelerin evlatlarına kavuşması için yaptıkları en uzun nöbettir. Bütün annelerin evlatlarına bir an evvel kavuşmasını ümit ediyoruz. Bize gönderdikleri tüm selamları mesajları alıyoruz, yakından takip ediyoruz.

AMİRALLERİN BİLDİRİSİ İÇİN KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ GÖSTERDİ

Emekli amiraller tarafından yayınlanan siyasete geçmişteki kötü girişimleri hatırlatan bir bildiri olduğunu geçen hafta size anlatmıştım. Yargının devreye girmesinden dolayı konuya girmemiştim. Bu süreç içerisinde AK Parti’yi ima eden Kılıçdaroğlu’ndan ve bazı CHP’li arkadaşlardan kabul edemeyeceğimiz iddialar oldu. Bu metnin değiştirilmesinde ya da gece yayınlanmasında iktidarın sorumlu olduğu yönünde açıklama yaptılar. Bunlar baştan aşağı yanlıştır. Eğer bu bildiri değiştirildiyse ya da gece yayınlanması konusunda müdahale olduysa, niçin gece yayınlanır, yayınlanmaz bazı emekli amiraller açıklama yapmaya çalıştı? Eğer gece yayınlanması konusunda bir provakasyon varsa bunu o gece yayınlanır yayınlanmaz, “Ben bu bildirinin arkasındayım” tweeti atan amirallere soracaklar. Bizim eleştirimize karşı “gece uykulu olarak okumuşlar, sabah anlarlar” diye saygısızlık yaparak sahip çıktılar. Kılıçdaroğlu’nda bilgi varsa içeriğine kim müdahale etmiş? Bu son derece yanlış bir iştir, bizim iktidarımızın suçlanması bu eylemi örtmek için bu suçlamalara girişmektedir. Ayrıca bu değiştirildiği bilgisi kim tarafından Kılıçdaroğlu’na gelmiştir. Hemen sahiplenenlerin niye buna sahiplendiği onlara sorulması gereken bir iştir.

“SON DERECE BAĞNAZ ŞEKİLDE ÜLKEMİZİ İTHAM ETTİ”

Yunan Dışişleri’nin ülkemize bir ziyareti oldu. Geleneksel misafirperverliğimiz çerçevesinde sorunlarımızı konuşmaktan memnuniyet duyuyoruz. Fakat biz burada gördük ki, Yunan Dışişleri Bakanı Ankara ile konuşmak için gelmemiş, Atina’ya konuşmak için gelmiş. Son derece bağnaz bir şekilde ülkemizi itham etti. Dışişleri Bakanımız, cevap verdikten sonra son sözü yine misafir bakana verdi. Ama yine aynı şekilde devam etti. Müzakereye gelmiş ama müzakereyi sabote etmiş olarak kayıtlara geçmiş oldu. Bütün dünya da bu tavrı görmüş oldu. Dünya ayrıca müzakere isteyen pozitif taraf kim bunu da görmüş oldu. Beni en çok şaşırtan şey, “İster küçük devlet olsun ister büyük devlet olsun. Bütün devletler kendi ülkelerinin egemenliklerini korumaya muktedirdir söylerler. Bunun dışındaki bir ifade devlet olma kapasitesinden geriye gitmek olarak ifade edilir. İlk defa bir bakanın kendi ülkesinden değil, Avrupa Birliği’nden bahsetti. Kendi ülkesinin egemenliğinden değil, Avrupa’nın egemenliğinden bahsetmesiyle ilk kez karşılaştık. Müzakere sürecini akıllı bir dille, akıllı bir devlet anlayışıyla biz sürdürmeye hazır olduğumuzu sürdürüyoruz. Yunanın dışişlerinin yaptığı konuşma, Türkiye ile Yunanistan arasındaki krizi göstermekten çok bakanın kendi ülkesindeki krizi göstermektedir. Cumhurbaşkanımız şunu ifade ediyor; Hemen talimat veriyorum belgeleri size gönderiyorum” diyor. Belgeleri gönderiyoruz, fakat bir cevap alamıyoruz.

Diğer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Vaadine Sert Çıktı

İstanbul Finans Merkezi bankalar etabı, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıy...

Al Nassr'da Deprem! Cristiano Ronaldo Gidiyor Mu?

Al Nassr ile 2.5 yıllık sözleşme imzalayan Cristiano Ronaldo için Suudi Arabista...

Trendyol Süper Lig 2024-2025 Sezonu Fikstürü Çekildi

TTrendyol Süper Lig'de 2024-2025 sezonu fikstür çekimi Süper Lig kulüp başkanlar...

Suudi Arabistan'da Otele Ödediği Para Ağızları Açık Bıraktı

Al Nassr'a transfer olan Cristiano Ronaldo'nun, Suudi Arabistan'da Riyad'da bir ...

Mermer Fabrikasında Çalışan 2 Çocuk Babası, Feci Şekilde Can Verdi

Denizli'de yaşayan 2 çocuk babası adam, çalıştığı fabrikada feci şekilde hayatın...

Hande ve Hakan İlişkileri Hakkında İlk Kez Konuştu

Özel hayatıyla gündemden düşmeyen Hakan Sabancı ile Hande Erçel, gözlerden uzak ...

Trump Barış Anlaşması İmzalayarak Yenildi Mi?

2026 Enerji krizinde yeni perde 2026 yılının en sıcak jeopolitik gelişmelerinde...

Trump: Maduro'yu Kale Gibi Bir Yerden Aldık

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela’da gerçekleştirilen operasyonla ilgili yaptı...

ABD ile İran Arasında Karşılıklı Tehditler Sertleşti

ABD ile İran arasındaki tansiyon yeniden yükseldi. Washington’dan gelen son açık...

İBB Adaylığı için İmamoğlu'nun Yerine Düşünülen İsim

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'deki bazı isimlerle ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Faiz Politikasına Müdahale Ederse?

Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan'ın getirilmesinin ardından Cumhur...

İbrahim Reisi Öldü ve İran'da Seçim için Takvim Belirlendi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve ekibini taşıyan helikopterin dün geçirdiği k...

Galatasaray'lı Osimhen Fırtınası Hollanda’yı Sarstı

Galatasaray’ın Büyük Avrupa Gecesi Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde depla...

Mbappe Kaçırılma İhtimaline Karşı Zırhlı Araçlarla Korundu

Fransız devi PSG'nin gol makinesi Kylian Mbappe babasının Kamerun'daki evini ziy...

Beyaz Altında Hasat Başladı! Üretici Memnun

Batman'da 'beyaz altın' olarak bilinen pamuğun hasadı yapıldı. Bu yılki verimden...
POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ