Otomobil Ne Zaman Alınır?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Otomobil almak pek çok kişinin hayalidir. Özellikle ilk otomobilini alacaklar için büyük heyecanlar yaşanabiliyor. Herşeyden önemlisi otomobil fiyatının normalden yüksek olmamasına dikkat etmektir. Araba bulmak zor değil. Ama temiz, az kullanılmış, fiyatı değerinde olan bir araba satın almak büyük uğraş istiyor. Otomobil ne zaman alınır? sorusunun yanıtını bu makalemizde cevaplamaya çalışacağız.
Otomobil Ne Zaman Alınır?
Otomobil ne zaman alınır? sorusunu 2 şekilde cevaplamak mümkün. Öncelikle 2. el mi almak istiyorsunuz yoksa sıfır otomobil mi almak istiyorsunuz. Buna karar vermeli ve bu doğrultuda bir otomobil almalısınız. Öncelikle her zaman şöyle bir düşünce vardır; Otomobil kış aylarında ucuz, yaz ayların pahalı olur. Aslında bu eskiden mümkün olan ancak günümüzde pekte mümkün olmayan bir durumdur. Öncelikle şunu belirtmek gerekirki araba almak marifet ister. Bu yüzden mümkünse bu işin ehli bir ustaya teslim etmek ve bu doğrultuda bir araba sahibi olmak daha doğru olacaktır.

Kış Aylarında Otomobil Ucuzlar mı?
Hayır ucuzlamaz. Peki, kış ayların indirim söylentisi nereden geliyor? Kış aylarından ziyade aralık ayında sıfır otomobiller kampanya ya girer. O yıla ait otomobil stokunun eritilmesi gerekiyor. Yani araba satan firmalar yeni yılda yeni model araba satacağından aralık ayında elindeki otomobilleri en uygun fiyattan satabilmek istiyor. Sadece aralık ayında sıfır otomobiller ufak indirimler ve ödeme kolaylıkları getiriliyor. Ancak, bunun kış aylarıyla bir ilgisi yok. Aralık ayında yazda yaşansa firmalar elindeki otomobilleri satarak yeni yılda yeni modelleri satmaya başlamak isteyecek. Bu durum 2. el piyasasınıda bir miktar etkiliyor. Sıfır otomobile yönelen alıcılar, 2. el piyasasında otomobillerin daha az satılmasına neden oluyor. Buda otomobilini hemen satmak isteyen satıcının indirim yapmasına neden oluyor. Ancak, hiçbir satıcı zararına otomobil satmıyor. Şöyle anlatayım; 10 bin tl değerinde 98-99 model bir hyundai accenti 12 bin tl ye satıldığını düşünelim. Eğer siz o otomobilin 10 bin tl ettiğini biliyor veya bu konuda bilgili bir ustanın size bu konuda yardımını alıyorsanız, yaz ayında da kış ayında da o otomobile 12 bin tl vermezsiniz. Aralık ayında otomobilini satamadığı için 12 bin tl den 10 bin tl ye inden satıcı indirim yapmış gibi gözüksede, arabanın değeri 10 bin tl olduğu için aslında otomobil ucuzlamış olmuyor. Sadece elde etmek istediği karı gözden çıkarmış oluyor. Zaten otomobilin değeri 10 bin tl ise o arabayı almaz değerin fiyat veren bir satıcı ararsınız. Bu yüzden indirim söylentilerine inanmak doğru değil. Hangi ayda olursak olalım arabaların fiyatı neyse odur. Otomobil ne zaman alınır? sorusunun cevabı ise siz maddi ve manevi anlamda kendinizi ne zaman hazır hissederseniz o zaman diyerek cevaplayabilirim. Bu durum sıfır otomobil alacaklar içinde geçerli. Aralık ayında elindeki stoku tüketen firma 1-2 bin tl indirim yapıyor. Aslında bu indirimi uzun pazarlıklarla her zaman elde edebiliyorsunuz.
Uygun Fiyata Otomobil için Kış Aylarını Beklemek
Hemen hemen herkesin “Kış aylarında otomobil ucuz oluyormuş” söylentisine inanması üzerine güzel yaz aylarını otomobilsiz geçirmek ne kadar doğru olur bilinmez. Mayıs, Haziran ayında otomobil sahibi olmak için can atan ancak “indirim kış ayında oluyormuş, kar yağsın karı bekleyelim.” düşüncesi yüzünden yaz aylarını otomobilsiz geçiren birçok kişi için üzülmemek elde değil. Öncelikle kış ayların indirim olayının doğru olmadığını söylemiştik. Diyelim ki bu söylenti doğru olsaydı bile, bin tl için yaz aylarını otomobilsiz geçirmek 6-7 ay beklemek ve kış aylarında otomobil sahibi olmak hayallerin ertelenmesinden başka birşeye yaramaz. Bu yüzden otomobil almak için en uygun zaman sizin istediğiniz ve kendinizi hazır ettiğiniz zamandır. Kesinlikle şu zamanda otomobil ucuz olur, alma bekle sözlerine itibar etmeyin. Ayrıca değerinden yüksek fiyatta olan otomobilleride almayın. Elbet uygun fiyatlı olanını bulacaktırsınız. Sadece biraz sabredin ve doğru otomobil karşınıza çıkana kadar bekleyin.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ