Prof. Dr. Alper Çelik Kimdir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Prof. Dr. Alper Çelik, 26 Şubat 1975 tarihinde Aksaray’da doğan bir hekimdir. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimini tamamlayan Çelik, 2000 yılında Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde genel cerrahi ihtisasına başlamış ve 2004 yılında ihtisasını tamamlamıştır. Alper Çelik, 2005 yılında önce öğretim görevlisi sonrasında Yrd. Doç. Dr. olarak Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapmıştır.

Çelik, 2007 yılında Japonya’daki Saitama Medical Center of Jichi Medical University’de clinical and research fellow olarak çalışmış ve 2008 yılında Brezilya Sao Paulo Sao Camilio Hospital’de, Hindistan’da Dr. Muffazal Lakdawala ve Dr. Suren Ugale ile çalışma fırsatı bulmuştur.

Alper Çelik, 2011 yılında İstanbul Metabolik Cerrahi Kliniği’ni kurmuş ve bu süreçte Metabolik Cerrahi Akademisi, Metabolik Cerrahi Derneği, Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı ve Ulusal Obezite Veritabanı gibi pek çok proje ve kuruluşa liderlik etmiştir.

Bugün, Diyabet Cerrahisi, Bariatrik Cerrahi ve Metabolik Cerrahi alanlarında hizmet veren Çelik, İstanbul Mecidiyeköy’deki uluslararası kliniğinde 35 farklı ülkeye hizmet sunmakta ve Mide Balonu, Yutulabilir Mide Balonu, Tüp Mide Ameliyatı, Gastrik Baypass, Transit Bipartisyon ve İleal İnterpozisyon gibi 6 farklı tıbbi hizmet sunmaktadır. Prof. Dr. Alper Çelik, obezite ve diyabet hastalarının tedavisindeki başarısı ile tanınmaktadır ve 6500’den fazla hastayı başarılı bir şekilde tedavi etmiştir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ