Rusya’dan Doğal Gaz Tehdidi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Ukrayna’ya yönelik işgalin 13. gününde Rusya’dan doğal gaz konusunda misilleme tehdidi geldi. Batı’nın birbirinden ağır yaptırımları sonrası Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, mütekabiliyet gereği boru hattından giden doğal gaz akışını kesebileceklerini belirtti. Novak, “Kuzey Akım 1’den gaz akışına ambargo uygulamak için her hakka sahibiz. Avrupalı siyasiler açıklamalarıyla bizi buna itiyorlar” dedi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya’ya yönelik suçlamalar nedeniyle Kuzey Akım 1 konusunda adım atabileceklerine işaret etti.

“ŞU ANA KADAR BÖYLE BİR ADIM ATMADIK AMA…”

Mütekabiliyet gereği boru hattından giden doğal gaz akışını kesebileceklerini belirten Novak, “Kuzey Akım 1’den gaz akışına ambargo uygulamak için her hakka sahibiz. Ancak şu ana kadar böyle bir adım atmadık. Bunun kimseye faydası olmaz. Ancak Avrupalı siyasiler açıklamalarıyla bizi buna itiyorlar” dedi. Rusya, Kuzey Akım 1 hattıyla Baltık Denizi üzerinden Almanya’ya yılda 55 milyar metreküp doğal gaz sevk ediyor.

Rusya’dan doğal gaz tehdidi: Avrupa siyasiler bizi buna itiyor, mütekabiliyet gereği gaz akışını kesebilirizRusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak.

ABD VE AB’NİN RUS PETROLÜNE OLASI YASAK KARARI

Abd ve Avrupa ülkelerinin Rus petrolünün ithalatını yasaklamak için yaptığı görüşmelere de değinen Novak, böyle bir senaryoda petrolün varil fiyatının 300 dolara çıkabileceğini söyledi. Uzmanlar ise, bunun küresel ekonomi için kabus senaryosu olduğunu belirtti.

ABD, İRAN VE VENEZUELA PETROLÜNE YÖNELEBİLİR

ABD’nin, olası yasak kararı sonrası oluşacak petrol arzını, hasımları İran ve Venezuela ile çözmek istediği kaydedildi. Bu sebepten ötürü, önümüzdeki süreçte bu iki ülkeyle olan diplomatik ilişkiler artabilir.

BEYAZ SARAY: RUS PETROLÜNE YASAK İÇİN HENÜZ BİR KARAR VERMEDİK

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rus petrolünün ithalatına yasak getirilmesi konusunda henüz karar vermediklerini belirterek, “Hem kendi içimizde hem de Avrupalı ortaklarımızla istişarelerimiz sürüyor” dedi.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ