Sahte Yumurta Skandalı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Son günlerde gıdalarda yaşanan sıkandalların ardından şimdide yumurtada sahtelikle karşılaşıldı. İnsan hayatıyla oynayan ve kaliteli olarak nitelendirdiğimiz pahalı markaların bile sakatat etleri kullanmasından sonra sıra şimdide yumurtalara geldi. Yumurtalarda yapılan sahtekarlıkla insan sağlığıyla oynayan insafsız kişiler için operasyonlar ve denetimler başladı. Bu denetimlerin neden bugüne kadar yapılmadığı muamma. Televizyon ekranlarında satılan balların hileli olduğu ve orjinal arı balı yerin şekerli şerbet tadında hiçbir vitamini olmayan balların satılmasından sonra yumurtada yapılan hilede artık insanları iyice korkuttu.
Satılan meyve ve sebzelerde kullanılan ilaç yüzünden gerekli vitaminleri alamayan ve ilaçların en az %60 ‘ını vücuda depo edenlerin hızlı bir şekilde kansere yakalanması ve kanser vakalarınında artmasından sonra yapılan denetlemelerler ulaşılan veriler oldukça üzücü. Ölümnül bakteri taşıyan yumurtaların piyasada tutarsızca satıldığı ortaya çıktı.

Kavurmaya eşek eti karıştıran gıda üreticilerinden şimdide bakteri taşıyan yumurtaların satılması tüm tüketici ve halkı gıdalardan uzaklaştırdı diyebiliriz. Bakterili bu yumurtaları ucuza üreticiden alarak pahalı satan aracılar yumurtanın pahalı olmasıyla aslında bir nevi kaliteli süsü veriyorlar. Labarotuar sonuçlarına bakılarak öğrenilen yumurta, sosis, sucuk, salam, bal vb. birçok gıdada yaşanan bu sıkıntıların devletin denetimden geçerek bir an önce toplatılması ve bundan sonra denetimlerin daha sıkı gerçekleşmesi insan sağlığı açısından oldukça önem teşkil eden bir konudur. Tüketici yani bizlerin ise bu konuda alınabilecek bir önlem bulunmamaktadır. Çünkü yapılan sahtekarlıkların ve zararlı ürünleri satan firmalar arasında adı duyulmuş kaliteli olarak nitelendirebileceğimiz ünlü firmalarda mevcut. Bu firmalara olan güvenin boşa çıkması ucuz – pahalı ürün farklılıklarını sıfıra indirmiş durumda.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ