Somada Ölen Madencilerin İsimleri – Liste

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Soma’da yaşanan kömür madeni faciasında ölen kişi sayısı her geçen dakika artıyor. Soma’da bulunan maden ocağında trafo patlaması sonucu göçük altında kalan yüzlerce işçiden çoğu kayıptı. Ancak zaman geçtikçe madencilerin cansız bedenleri göcük altından çıkarılmaya devam ediyor. İlk yapılan açıklamalarda ölen sayısının şu anda 201 üzerinde olduğu belirtildi. Fakat kayıp olan ve haber alınamayan birçok maden çalışanınında ölmüş olabilme olasılığı oldukça fazla görülüyor.
Soma’da Kömür Madeninde Ölen Madencilerin İsimleri
Somada ölen madencilerin isimleri henüz liste halinde verilmedi. Fakat Soma’da ölen madenciler arasında isimleri belirlenen madenciler bulunuyor. Soma’dabulunan Kömür ocağında çalışan ve trafo patlaması sonucu göcük altında kalan madencilerden ölenlerin isimlerinden bazıları şöyle;
somada-olen-madencilerin-isimleri-liste

Ölen Madencilerin Adları

Ahmet İnanç
Süleyman İnce
Vedat Kılıç
Onur Ergün
Halil İbrahim Adak
Osman Yıldırım
Yusuf Emre Uğur
Eset Çevik
Mehmet Ali Dinçer
Zeki Özdemir
Fazlı Barış
Serdar Güney
İnan Akbulut
Tolga Söğüt
Şakir Yakut
madenci[1]

Soma Neresidir?

S0ma kimileri için tanıdık kimileri için ilk kez duyulan bir ilçedir. Manisa’ya bağlı olan Soma ilçesinde kömür çıkarmak için madende çalışan işçilerin yüzlercesi madene girmiş ve kömür çıkarmak için çalışmalarda bulunuyordu. Yeterli önlemlerin alınmaması trafonun patlamasıyla birlikte yüzlerce işçinin göcük altında can vermesine neden oldu. Manisa’ya bağlı olan Soma ilçesinde bulunan Soma Devlet Hastanesine yaralı hastalar kaldırılmış olsada yeterli oranda kan bulunamamasıda yetkilileri kara kara düşündürüyor.
hbr-lnk_524d798686447[1]

Somada Ölen Madenci Sayısı Kaç?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Soma’da bulunan Maden ocağında kömür çıkarmak üzere göcük altında kalarak can veren işçilerin sayısını 201 olarak açıkladı. Fakat onlarca işçiden ise halen haber alınamıyor olması madende ölen işçi sayısının çok daha fazla olabileceğini gösteriyor. Somada ölen madenci sayısı en az 200 ve üzerinde olacağı düşünülüyor. Şimdilik net bir rakam verilemesede 200 işçinin öldüğü kesinleşti.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ