Türkiye 2 Basamak Yükselerek Almanya'yı Geride Bıraktı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

TÜRKİYE’YE GEÇEN YIL 38 MİLYON TURİST GELDİ
Yayınlanan rapora göre, Türkiye’ye geçen yıl 38 milyon turist geldi. Türkiye, 2016’da 10’uncu sırada yer alırken, 2017’de yükselerek dünyanın en çok turist çeken 8’inci ülkesi oldu.
Ortadoğu’yu gezenlerin sayısı ise 58 milyon olarak belirlendi. Buna göre Türkiye, bölgeye gelen turistlerin yüzde 60’ından fazlasını ağırladı.
ALMANYA GERİMİZDE KALDI
Türkiye’nin pozitif verileri bununla da sınırlı kalmadı. Listeye göre Almanya da dahil olmak üzere Avrupa’nın gözde ülkelerinin büyük bir kısmı, sıralamada Türkiye’nin gerisinde kaldı.

AVRUPA EN ÇOK TERCİH EDİLEN KITA OLDU
Rapora göre, Dünya genelinde 1 milyar 323 milyon kişi turist olarak bir başka ülkeye ziyarette bulundu.Avrupa yüzde 51 ile en çok tercih edilen kıta oldu. Avrupa’yı 671 milyon, Asya-Pasifik ülkelerini ise 324 milyon kişi ziyaret etti. 87 milyon turist kabul eden Fransa listede ilk sırayı aldı. Onu, İspanya ve Amerika Birleşik Devletleri izledi.
TURİZM SEKTÖRÜ 2017 YILINDA 1 BUÇUK TRİLYON DOLAR GELİR ELDE ETTİ
Rapora göre, turizm sektörü küresel ekonomiye de önemli katkı sağlıyor. 2017 yılında sektör 1 buçuk trilyon dolar gelir elde etti. Bu da dünyadaki tüm gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 10’una tekabül ediyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ