Türkiye Yunanistan Gerilimine ABD’den Açıklama

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Ankara-Atina hattındaki yangın iki ülke yetkililerinin karşılıklı açıklamalarıyla günden güne büyürken, konu ABD’nin de gündeminden düşmüyor. Dün gece bir basın toplantısı düzenleyen ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, “Yunanistan ve Türkiye elbette bizim kuvvetli partnerlerimiz. Müttefiklerimizin gerilimi daha da artıracak açıklamalardan kaçınmalarını arzuluyoruz” dedi. Price, Atina yönetiminin Yunan adalarını silahlandırmasıyla ilgili de dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gel-gitli ilişki devam ederken bu konu ABD’nin başkenti Washington’da da gündemden düşmüyor. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price dün gece bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Yunanistan’ın Türkiye’nin dibindeki adaları silahlandırması ile ilgili bir soru gelince Price, ABD’nin bu konudaki pozisyonunu açıkladı.

“ÜLKELERİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ VE EGEMENLİK HAKLARINA SAYGI DUYULMALI”

Son dönemde yaşanan gerilimlerle ilgili konuşan Price, “Bizim bu konudaki pozisyonumuz birkaç hafta önce duyduğunuz pozisyonla aynı. Bütün ülkelerin toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına saygı duyulmalı ve bunlar korunmalıdır. Biz NATO müttefiklerimiz olan Yunanistan ve Türkiye’yi bölgede barış, güvenlik için birlikte çalışmaya ve farklılıkları diplomasi yoluyla çözmelerini teşvik etmeye devam ediyoruz” dedi.

ABD’den Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimle ilgili açıklama: İki ülke gerilimi tırmandıracak söylemlerden kaçınmalıABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price.

“MÜTTEFİKLERİMİZİN GERİLİMİ ARTIRACAK AÇIKLAMALARDAN KAÇINMALARINI ARZULUYORUZ”

Öte yandan Price, iki ülke arasındaki gerilimin de son bulması yönünde ifadeler kullandı. Price, “Müttefiklerimizin gerilimi daha da artıracak açıklamalardan kaçınmalarını arzuluyoruz. Yunanistan ve Türkiye elbette bizim kuvvetli partnerlerimiz. Onlar ABD’nin kritik öneme sahip olan NATO müttefikleri ve biz her iki ülkenin de gerilimi azaltmaya devam etmesini istiyoruz” yorumunu yaptı.

ERDOĞAN: BENİM İÇİN ARTIK MİÇOTAKİS DİYE BİRİ YOK

Bir süredir ilişkilerin iyi olduğu Türkiye-Yunanistan hattında gerilim Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in ABD’ye gitmesiyle tırmanmaya başlamıştı. Miçotakis, ziyaretinden haftalar önce Türkiye’ye gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüş ve ikili pozitif açıklamalar yapmıştı.

Fakat Miçotakis’in ABD Kongresi’nde Türkiye’ye F-16 askeri uçak satılmaması yönündeki açıklamalarının ardından ipler gerilmişti. Bu gelişmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık benim için Miçotakis diye birisi yok” demiş ve iki ülke arasındaki diyaloğun da askıya alındığını duyurmuştu.

Diğer Haberler

'Gesi Bağları' Şehirleşme Sebebiyle Yok Oluyor

Geçmişte pek çok türküye konu olan Kayseri'nin Melikgazi ilçesine bağlı Gesi Mah...

Netanyahu: "Harekete Geçiyoruz, Tahran'ı Boşaltın"

Netanyahu’dan Tahran’a Gözdağı: “Boşaltın, Geliyoruz” Ortadoğu'da tansiyon her ...

Depozito İade Sistemi Başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın sıfır atık hedefi için yürü...

Demet Akalın ve Berkay Altı Yıl Sonra Gözyaşlarıyla Barıştı

Magazin dünyasında uzun süredir devam eden bir küslük daha son buldu. Demet Akal...

Taksiciler Yüzde 75 Zammı Beğenmedi

İBB tarafından yüzde 75 zamla taksilerin 40 TL olan indi-bindi ücretinin 70 TL o...

Yüzü Asık Olan Akşener Sessizliğini Bozdu

Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandığı sırada surat ifade...

Bill Gates'e Göre Yapay Zekanın Devralamayacağı 3 Meslek

Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates, yapay zekanın devralamayacağı üç meslek g...

İsrail Resmen Kana Susadı

İsrail ve Hamas arasında devam eden çatışmalarda yüzlerce insan hayatını kaybede...

Netanyahu'nun Af Başvurusu Siyasi Gündemi Sarsıyor

Netanyahu Resmi Af Talebini Herzog’a İletti İsrail siyaseti, Başbakan Binyamin ...

Elektrik ve Doğal Gaz Faturalarında Gelire Göre Tarife Dönemi Başlıyor

Artan enflasyonla birlikte geçim sıkıntısı yaşayan alt gelir grubundaki vatandaş...

Merkez Bankası'nın Başkanı Hafize Gaye Erkan Kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan ...

Sadettin Saran’dan Çarpıcı Açıklamalar

Fenerbahçe Başkan Adayı Saran, Seçim Sürecine Dair Sessizliğini Bozdu Fenerbahç...

"Depremzede Çocuklar Beyaz Bir Araçla Kaçırıldı" İddiası

Kahramanmaraş merkezli iki depremin yıkım yaşattığı bölgede kaybolduğu öne sürül...

Yolcu Uçağının Acil Çıkış Kapısı Koptu

ABD'de Alaska Havayolları'na ait bir uçak, havadayken basıncın düşmesi sonucu ac...

Afganistan ile Pakistan Arasındaki Sınır Çatışmaları Büyüdü

Çatışmaların Fitili Paktiya'da Ateşlendi Afganistan ile Pakistan arasında uzun ...
POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ