Uçak Biletleri Tavan Fiyatı Ne Kadar Oldu?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Uzun süredir konuşulan uçakta tavan fiyat uygulaması başlıyor. Uçak seyahatlerinde tavan fiyat tutarıda belirlendi. Önceki gün uçak biletlerinde tavan fiyat olmayacak diye açıklama yapılmasına rağmen, bugün uçak seyahatlerinde tavan fiyat olarak 299 TL belirlendi. Önümüzdeki günlerde uygulamanın geçerlilik kazanmasıyla birlikte iç hat uçuşlarının en pahalı bilet 299 TL olacak.
Uçak Biletlerine Tavan Fiyat Getiriliyor
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ekonomi sınıfı koltuklar için fiyatların 299 TL yi aşamayacağını ve bu fiyatın tavan fiyat olarak belirlendiğini açıkladı. Uçak seyahatlerinde bilet fiyatlarına tavan fiyat uygulaması getirilerek yolcuların mağdur edilmemesi amaçlanıyor. Fakat, bu uygulama kampanyalı olarak ucuz uçan vatandaşları etkileyebilir. Daha önceki dönemde ucuz uçak biletlerinin sayısı fazla oluyor ve kalan koltuklar ise pahalı satılarak bir nevi ucuz koltukların ücreti pahalı koltukları satın alan kişilerden alınıyordu. Ancak, yeni uygulama ile 299 TL sınırı pahalı uçak bileti satılamamasına, dolayısıyla uçağın ilgili seferde yeterli karı sağlaması için kampanyalı yada indirimli koltuk sayısının neredeyse sıfıra indirmesi gerekecek. Bu nedenle tavan fiyatlar son anda uçak bileti alanlar için iyi olurken, kampanyalı bilet sevenler için olumsuz bir uygulama olabilir.
ucak-biletleri-tavan-fiyati-ne-kadar-oldu
Uçak Biletleri Tavan Fiyatı Ne Kadar Olacak?
Uçak biletleri için tavan fiyat sadece yurtiçi seferler için belirlenecekti. Tavan fiyat uygulamasınında haksız rekabete yol açabileceğini savunanlarda bulunmakla birlikte, uçak biletlerinde en yüksek bilet ücreti 299 TL olabilecek. Yani, artık yurtiçi uçuşlarda 299 TL üzerinde bilet satılamayacak. Havayolu şirketleri artık 299 TL üzerinde uçak bileti satamayacak. Bakan Binali Yıldırım’ın açıklamasına göre uygulamanın 3 aralık 2013 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor.
Uçak Biletleri Ucuzlayacak mı?
Uçak seyahatlerinde tavan fiyat konulması birçok havayolu şirketinin tepkisini çekti. Toplam koltuk sayısına göre indirimli koltuklardan ziyade yüksek fiyatlı koltukları VİP kişilere satarak para kazanabilen hava yolu şirketleri, kampanyalı koltuklara ait bilet fiyatlarının yükseltilmesi durumunda bilet taleplerinde azalış olması muhtemel olarak düşünülüyor. Ucuz biletleri zamlandırmadıklarında ise kar edemeyeceklerini belirten havayolu şirketleri kara kara düşünüyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ