Yazın Çocuklar için Eğlenceli 10 Oyun Önerisi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Çocuklar oynadıkları oyunlar ile keyifli bir zaman dilimi geçirir. Bu zaman diliminde oynadıkları oyunun gelişimlerine de katkı sağlar. Bunun için oynanacak oyunun kaliteli olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Bu tarz geliştirici oyunlar çocuğun paylaşım yapmasına ve duygusal yönünün gelişmesine katkı sağlar. Çocukların yaz ayını keyifli bir şekilde geçirebilmelerine yönelik 10 oyun önerisini hazırladık. Bu oyunlar sayesinde eğlenebilirler ve zamanın nasıl geçtiğini unutabilirler.
Sıcak Soğuk Oyunu
4 yaş ve üzeri için uygun olan bu oyun türü oldukça eğlenceli olması ile ön planda yer alıyor. Saklanabilen küçük bir nesne bir çocuk tarafından belirli bir noktaya saklanıyor. Diğerleri de onu bulmaya çalışıyor. Nesneye yaklaştıkça saklayan kişi sıcak diye uyarıyor. Uzaklaşınca da soğuk diyerek bilgi veriyor. Bu oyun türü çocuğa mesafe algısı, koordinasyon ve dikkatini toplama gibi beceriler verir.
Yattı Kabak Kalktı Patlıcan
Bu oyun türü 5 ve üzeri kişi ile oynanabilir. Herkesin belirlediği bir takma isim olur. Oyunculardan birinin adı kabak diğerinin patlıcan olabilir. Oyunu Kabak isimli kişi başlatsın. Diğerleri oturur vaziyete durur. Kabak arkadaşlarından birinin adını söyler. Yattı kabak kalktı patlıcan diyerek patlıcanı ayağa kaldırır. Patlıcan da bir başkasının ismini söyleyerek oyun devam eder. Bu oyun dikkat ve motor becerilerinin gelişmesine yardımcı olur.

Saklambaç Oyunu
Bir kişi ebe olarak seçilir. Ebe olan kişi belirli bir sayıya kadar sayarak gözlerini kapatır. Diğer çocuklarda belirli noktalara saklanır. Ebe olan kişi sayma işlemini bitirdikten sonra saklanan kişileri bulup saydığı noktada ebelemesi gerekir. Bu oyun türü oldukça eğlencelidir.
Deve Cüce Oyunu
Deve cüce oyunu da en çok oynanan oyun kategorileri arasında yer alıyor. Bir kişinin komutu ile deve dendiğinde ayağa kalkılması gerekir. Cüce dendiğinde ise oturulması gerekiyor. Bu komutlar hızlı bir şekilde verilir. Yanlış yapan kişiler elenir. Bu oyun çocuğun dikkatini toplamaya ve komutları yerine getirme becerilerinin gelişmesine katkı sağlar.
Diğer Oynayabileceğiniz Oyunlar

  • Uçtu Uçtu, Kuş Uçtu
  • Bom-Fiz
  • Top oyunları
  • Mendil Kapmaca
  • Sek Sek
  • Bezirganbaşı

Oyunlar hakkında bilgi sahibi olmak ve çocuklarınızın yazı daha etkili bir şekilde geçirmelerine olanak sağlamak istiyorsanız bu konuda bilgi alabileceğiniz adres https://miniokids.com olarak karşınıza çıkıyor. Profesyonel bir kurum olmasının yanı sıra alanında oyun atölyeleri ve uzman eğitmenleri ile çocuklarınızı geleceğe güvenle hazırlıyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ