Yeni Alkol Yasası Onaylandı mı?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Merakla beklenen alkol yasası onaylandı. Yeni alkol yasasındaki saat 22:00’dan sonra alkol satışı yasaklanacak maddesi büyük tepki görmüştü. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dün gece yasayı onayladı. Alkol kullanımına ilişkin birçok kısıtlamayı getiren yeni alkol yasası onaylandı. Alkol yasasın yer alan bazı maddeler ise yine tepki alacak gibi görünüyor. Alkol kullanımını kısıtlayan torba yasası Abdullah Gül tarafından dün gece onaylandı.
Yeni Alkol Yasası Onaylandı mı?
Anayasada Abdullah Gül’e tanınan 15 günlük süre doldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül alkol kullanımı kısıtlayan yasa tasarısını kabul etti. Gece 22:00’dan sabah 06:00’a kadar alkollü içeceklerin satışı yasaklandı. 90 gün sonra yürürlüğe konulacak olan alkol yasasına ilişkin okul ve dersane yanı, öğrenci yurtları, ibadethaneler, eğitim kurumları vb. ortamların 100 metre mesafesi ve daha yakınında alkol kullanımı yasaklandı. 9 eylül 2013 pazartesi günü geçerli olacak olan alkol yasasında reklam ve tanıtımlarda vede dizi filmlerde alkol özendirmesine ilişkin kurallarda yer aldı.
yeni-alkol-yasasi-onaylandi
Yeni Alkol Yasası Kuralları
Yasaya göre alkollü içki satışı yapan yerler eğitim kurumları ve ibadet yerlerine en az 100 metre uzaklıkta olmak zorunda kalacak. 18 yaşın altındakilere içki satışı yapmak yasaklanacak. Araba kullanırken 1.00 promil alkol üzerinde alkollü çıkan kişilere 2 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Alkol hakkında bunun gibi birçok kanunu içerisinde bulunduran yeni alkol yasasının ayrıntılarını ilerleyen günlerde daha iyi inceleyebileceğiz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ