Yumurtalı Ispanak Nasıl Yapılır? Tarifi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Genellikle kış aylarında en çok yapılan yemeklerden biride yumurtalı ıspanaktır. Yumurtalı Ispanak hem pratik hemde yapılışı kolay bir yemek olarak özellikle ıspanağı seven yada bekar evinde kendi başına kısa sürede güzel bir yemek yapmak isteyenler için idealdir. Yumurtalı ıspanak malzemeleride oldukça ucuz ve kolay bulunan malzemelerden oluşmaktadır. Sizde lezzetli bir yumurtalı ıspanak yemek isterseniz tarifimizi okuyarak lezzetli bir Yumurtalı Ispanak yemeği yapabilirsiniz.
Yumurtalı Ispanak Malzemeleri
1 Kg Ispanak
5 adet Yumurta
1 adet orta boy Soğan
Sıvıyağ
1 kaşık Salça
Tuz
yumurtali-ispanak-tarifi-yapilisi

Yumurtalı Ispanak Tarifi – Yapılışı

Ispanakları güzelce yıkayın. Ardından ayıklayarak iyice doğrayın. Gerekirse tekrar yıkayarak süzün. Yeterli büyüklükte bir tencere seçin ve tencerenin içerisine sıvı yağ dökün. Ocağı yakın ve tencereyi yerleştirin. Bu sırada soğanları ince ince doğrayın. Yemeklik doğradığınız soğanları tencereye atın. Soğanları güzelce kavurun. Kavrulmanın bitimine yakın 1 kaşık salçayı ekleyin. Salçayla birlikte iyice kavurduktan sonra Ispanakları ekleyeceğiz. Ispanakları ekleyin fakat tencereyi hiç karıştırmadan kapağını kapatarak bir süre pişmesini sağlayın. 6-7 dakika kadar piştikten sonra tencereye az miktarda su ilave edin. Tuzunuda ekleyerek 10 dakika kadar daha pişirin.
Yumurtalı Ispanak Nasıl Yapılır?
Ispanakları 10 dakikadan sonra karıştırmaya başlayın. Ardından pişme işleminin son aşaması olan yumurtaları ekleme aşamasına geçiyoruz. Yumurtaları farklı bir kapta kırarak kaşık yardımıyla sarıların beyazlara geçeceği şekilde güzelce karıştırın. Ardından ıspanakların yanına yumurtalarıda tencereye ilave edin. firsthaber.net Bir miktar daha tuz ekledikten sonra birkaç kez karıştırıp tencere kapağını tekrar kapatın. 1-2 dakika daha pişirdikten sonra yumurtalarda yeterli kıvama geldiyse tencereyi ocaktan alarak servis yapabilirsiniz. Yumurtalı Ispanak tarifi bu kadar basit ve pratik bir tarif olup, afiyet olsun diliyoruz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ