Elmalı Pasta Tarifi – Oktay Usta

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Elmalı pasta birçok kişinin beğenerek yediği ve zaman zaman canımızın çektiği güzel pastalardan biri olarak, en lezzetli ve en güzel şekilde yapmak üzere sizlere Elmalı pasta tarifini hazırladık. Bu güzel pastayı sizde özel günlerde yada ailenizle birlikte yemek istiyorsanız, mutlaka sizler için hazırladığımız en pratik ve en açıklayıcı elmalı pasta tarifini okuyamalı ve elmalı pastanın lezzetine varmalısınız. Oktay Usta’nın tariflerinide ele alarak yardım aldığımız ve diğer elmalı pasta tariflerinide bir araya getirerek derlediğimiz en güzel elmalı pasta tarifini hazırladık. Sözü daha çok uzatmadan hep birlikte elmalı pasta tarifine geçelim.
Elmalı Pasta Malzemeleri
1 bardak un,
1 bardak yada 8 yemek kaşığı toz şeker,
1 paket margarin yada bir miktar tereyağ,
Yarım bardak su,
5 adet elma,
1 tatlı kaşığı Tarçın.
1 adet Yumurta,
1 kaket Kabartma Tozu
elmali-pasta-tarifi-nasil-yapilir

Elmalı Pasta Yapılışı

5 adet elmayı güzelce yıkadıktan sonra iyice soyun. Sonrasında rendeyi alarak bir kaba rendeleyin. Rendelediğiniz elmaları tencereye boşaltın. Tencere içerisinde 4 yemek kaşığı kadar toz şeker ekleyin. Tencereyi ocağa yerleştirin ve ocağı orta seviyeye getirin. Rendelediğiniz elmaları suyunu çekene kadar pişirin. Sonrasında üzerine tarçın serpin. Bir süre karıştırın. 1-2 dakika sonra tencereyi ocaktan alın.
Elmalı Pasta Tarifi
Yumurta, 1 paket margarin yada dilerseniz terayağı, su ve yarım bardak şekeri bir kabta buluşturun. Kabartma tozu ve yeteri kadar unuda ilave edin. Unu azar azar ilave edin. Ortalama 4 bardak un yeterli olacaktır. Güzelce yoğurun. Gerekli kıvamı aldığını düşündüğünüzde bir köşeye bırakın ve 30 dakika kadar dinlendirin.
elmali-kurabiye-tarifi
Hamuru dinlendirdikten sonra iki parçaya ayırın. Hamuru açma işlemine başlayın. Birazcık un kullanarak yapışmasını önleyin. Hamuru dilerseniz elinizle bölün, dilerseniz hamur kalıpları kullanın. Böldüğünüz hamurların iç kısımlarına önceki tencerede hazırladığınız elma harçlarından koyun. Çarpraz olarak kapayın ve diğerlerinide bu şekilde ayarlayın. Elmalı pasta tarifinin devamında tepsiyi yağlamak ve elma içini koyduğumuz hamurları dizmek kalıyor. Önceden ısıtılmış olan fırına tepsiyi yerleştirin. Elmalı pastanın hazır olması için son aşama beklemek. Bir süre sonra sürekli fırını kontrol edin. Üzeri hafif kızarınca elmalı pastaların bulunduğu tepsiyi çıkarın ve soğumak üzere bırakın. Sonrasında ise elmalı kurabiyelerin üzerine pudra serpiştirerek, lezzetli bir hal almasını sağlayabilirsiniz. Elmalı pastanız hazır. Afiyet Olsun.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ