Üniversite Kayıtları Ne Zaman Yapılacak?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

universite-kayit-tarihleriÜniversite kayıt tarihleri LYS sınavına girdikten sonra tercihlerini yapan ve heyecanla bekleyen öğrenciler için merak edilen konular arasında. Bildiğiniz gibi Üniversite giriş sınavının bitmesinin ardından yani Lisans Yerleştirme Sınavı LYS’nin bitmesiyle birlikte Üniversite kayıtlarının 8 ağustos 2013 tarihinde başlayacağı açıklanmıştı. Ancak, Üniversiteler bu duruma karşı çıkmış ve bu kadar kısa sürede kayıtlar için hazırlık yapamayacaklarını dile getirmişti. firsthaber.net Olarak yeni Üniversite kayıt tarihlerini sizler için bulduk.
Üniversite Kayıtları Ne Zaman Yapılacak?
Üniversite kayıtlarında genellikle her rektörlük değişik tarihlerde kayıt alabilmekte. Bu yüzden her aday kayıt olacağı üniversitenin resmi internet sitesine bakmalı. Kayıt tarihleri 2 eylül 2013 ve 6 eylül 2013 tarihleri olarak yeniden belirlendi. Ancak, sorun yaşamamak adına öğrenciler kazandığı üniversitelerin resmi internet sitelerine girerek yada öğrenci işlerini arayarak kayıt tarihlerini bakmalı. Genel anlamda Üniversite kayıtları daha öncede belirttiğimiz gibi 2-6 eylül 2013 tarihleri arasında yapılacak.
Üniversite Kayıtları için Gerekli Evraklar Nelerdir?
Üniversiteye kayıt için bu heyecanlı dönemde tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından yine heyecanlı bir durum olan Üniversite kayıtlarıyla birlikte kazanılan üniversitenin kayıtları için neler gerekiyor? Üniversite kayıtlarında hangi evraklar götürülmelidir? gibi soruların cevaplarını merak eden öğrenciler için yine her Üniversiteye özgü olan kayıt olma aşamasının Üniversite resmi internet sitesinden öğrenilmesinde yarar var. Genel anlamda bakılacak olursa Üniversite kayıtları için diploma, vesikalık fotoğraf, harç tutarını yatırdığına dair banka evrağı, vükuatlı nüfus örneğiyle birlikte kayıt olunacak Üniversitenin öğrenci işlerine gidilmesi gerekiyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ