4-5 Bin TL ye Alınabilecek Araçlar Tavsiyesi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Yaz aylarına girilirken istenen birkaç güzel istekten biride araba almaktır. Özellikle ehliyet sınavından geçerek ehliyet almaya hak kazanan ve artık ilk arabasının sahibi olmak isteyenler için araba almak oldukça heyecan verici bir olaydır. Ehliyetini yeni almış bir kişi henüz acemi sayılacağından alacağı araca vereceği zarardan dolayı ucuz bir araç tercih etmesi şarttır.
5 Bin TL ye Araba Bulunur mu?
2. el araba piyasasına baktığımızda 4-5 bin tl ye güzel ve acemilik atmak için kullanılabilinecek araçlar mevcut durumda. Tabi herkes acemilik atmak için 2. el ucuz araç almaya bilir. 4-5 bin tl para biriktiren bir gençte genelde ucuz ikinci el araç almak istiyor. Özellikle yaz aylarınında gelmesiyle 2. el araba piyasası hareketlenmiş durumda, bu yüzden 4-5 bin tl lik ucuz araçlar bile 500 tl 1 000 tl gibi miktarlarda artmış olabilir. Bu gayet normal olmakla birlikte 2. el arabalar her yıl kış aylarında biraz ucuzlar ve yaz aylarında biraz pahalı olur.
4-5-bin-tl-ikinci-el-araba
4 Bin TL ye Araba Olur mu?
4-5 bin tl ye binilebilecek, bizi yolda bırakmayacak ve azda olsa gösterişe sahip olan bir araba bulabilir miyiz? Öncelikle tofaş kuş serilerinden başlayalım. Efsane arabalar arasında olan ve hala yollarsa en fazla gördüğümüz araçlardan olan Tofaş Şahin’i 4-5 bin tl’den sağlam ve az sorun çıkartacak derece satın alabilirsiniz. 2. El arabalar arasında Şahini, Doğan, Kartal ve Murat 131 takip ederken bu araçların parçaları oldukça ucuz olduğundan çıkaracağı sorunlar sizi maddi olarak pek etkilemeyecektir. Kuş serilerinin dışında 4-5 bin tl ye alınabilevek araç olarak Renaul Broadway gösterilebiliriz. Aslında bu aracaı 7-8 bin tl civarında almak uygun olur. Çünkü aracın değeri 4-5 bin tl üzerinde, eğer 4-5 bin tl ye alırsanız birazda masrafınız olacaktır. Hem görüntü olarak hemde diğer 2. el araçlar kadar tercih edilmediği için az yıpranmış araçlar arasında olan Lada Samara 4-5 bin tl ye alınabilecek araçlar arasındadır. Son olarak 4-5 bin tl civarında alınabilecek SUZUKI Maruti araçları tavsiye edebiliriz.
Ucuz 2. El Arabalar
4-5 bin tl ye bu araçlardan biri alabilir ve bir süre kullanabilirsiniz. Ancak araçların her zaman sizi yolda bırakma olasılığı olduğunu unutmayın. Yaşlı bu araçlar yerine bütçenizi arttırarak 7-8 bin tlye çok güzel araçlar alabilirsiniz. 7-8 bin tl ye alınacak bir palio, megane coupe, ford taunus, tofaş uno, tofaş tipo gibi araçlar çok daha az sorunlu ve çok daha masraflı olacağı gibi daha sonraki yıllarda üretildikleri için konfor açısındanda sizleri mutlu edecektir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ