Lübnan'da İsrail Saldırısına Karşı Orduya Yetki Verildi

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Lübnan Yüksek Savunma Konseyi, İsrail’in ülkeye kara ve deniz sınırlarından muhtemel bir saldırıda bulunmasına karşılık verebilmesi için Lübnan ordusuna tam yetki verdi.
LÜBNAN GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPTI
Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Başbakan Saad Hariri, Genelkurmay Başkanı General Joseph Avn, bazı bakanlar ile üst düzey askeri ve siyasi yetkililerin de yer aldığı Lübnan Yüksek Savunma Konseyi, Başkent Beyrut’taki Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, “Lübnan güveliği” konulu bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in ülkeye kara ve deniz sınırlarından muhtemel bir saldırıda bulunmasına karşılık verebilmesi için Lübnan ordusuna tam yetki verildiği bildirildi.
İSRAİL, DUVAR İNŞA EDECEĞİNİ DUYURMUŞTU
İsrail’in, Lübnan sınırına inşa edeceği duvarın, Lübnan’a yönelik bir saldırı olarak kabul edileceğinin vurgulandığı açıklamada, “Lübnan, İsrail’in inşa edeceği duvarı engellemek için bölgesel ve uluslararası seviyelerde tüm önlemlerini alacak ve gerekli girişimlerde bulunacaktır.” ifadelerine yer verildi.

DUVAR İNŞASI BAŞLADI

Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Barış Gücü (UNIFIL) Resmi Sözcüsü Andrea Tenenti, yaptığı açıklamada, İsrail’in duvar inşasına başladığını söyledi.
Tenenti, “Bu sorunu çözmek, herhangi bir gerginlik veya çatışmayı önlemek için sınırın her iki yakasındaki taraflarla temas halindeyiz.” ifadelerini kullandı.
“Mavi Hat” olarak isimlendirilen Lübnan-İsrail arasındaki bölgede, UNIFIL’e ait askeri üsler ve devriye araçları bulunuyor.
DENİZ SAHASI ANLAŞMAZLIĞI VAR
Beyrut’taki Baabda Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Avn’ın ev sahipliğinde, Meclis Başkanı Nebih Berri ve Başbakan Hariri’nin katılımı ile dün gerçekleşen üçlü zirvenin ardından yapılan yazılı açıklamada, “İsrail’in tehditleri BMGK kararının ihlalidir.” ifadelerine yer verilmişti.
İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, 31 Ocak’ta yaptığı açıklamada, Lübnan’ın başlatmış olduğu petrol ve doğalgaz arama sürecini “çok kışkırtıcı” olarak nitelemişti.
Uluslararası firmalara, Lübnan’ın petrol ve doğalgaz arama sürecine katılmama çağrısı yapan Liberman, “Lübnan’ın petrol ve doğalgaz arayacağı 9. blok, İsrail’indir.” ifadesini kullanmıştı.
Lübnan ve İsrail arasında, yaklaşık 860 kilometrekarelik deniz sahası anlaşmazlığı sürüyor. İki ülke de bu bölgenin kıta sahanlığında hak iddia ediyor.
İsrail, Lübnan hükümetinin lisanslama sürecine başladığı beş bloktan üçünün, İsrail kıta sahanlığı sınır bölgesinde yer aldığını iddia ediyor.

Diğer Haberler

Yardımcı Yılmaz'dan Vergi Sisteminde Değişiklik Sinyali

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, vergi sistemiyle ilgili dikkat çeken açı...

Survivor'da Beklenmedik Veda

Survivor All Star'da mücadele eden Sahra Işık, yarışmadan çekildi. Düello oyunun...

Alkış Meclis Başkanı'nı Sinirlendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan B...

Ayağının Tozuyla Real Madrid Tarihine Geçti

Real Madrid'in Arda Güler'in transferini açıkladığı paylaşımı 600 bin beğeniyi a...

Rıza Çalımbay'a Aboubakar'dan Tek Cümlelik Yanıt

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, sakat futbolcuları hakkında açıklamalar...

Telefonların Fiyatını Katlayacak Düzenlemeden Vazgeçildi

İthal cep telefonlarının birim gümrük kıymetini 200 dolardan 350 dolara çıkaran ...

A Milli Takımın Soyunma Odasında Şok Hırsızlık

200 Bin Euro Değerindeki Eşyalar Çalındı Maç Sonrası Sevilla’da Büyük Sürpriz ...

Şampiyonluk Kutlaması Bebeği Yolda Unutturdu

Süper Lig 2024-2025 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray’ın zaferi, T...

Galatasaray, Arda Güler'e Teklif Götürdü Mü?

Süper Lig'de şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Galatasaray, yeni sezo...

Al Nassr'daki Ronaldo Krizini Fenerbahçe Çözecek!

Cristiano Ronaldo'yu kadrosuna katan Al Nassr'da yabancı kontenjanı dolu olduğu ...

Netanyahu: "Harekete Geçiyoruz, Tahran'ı Boşaltın"

Netanyahu’dan Tahran’a Gözdağı: “Boşaltın, Geliyoruz” Ortadoğu'da tansiyon her ...

Al Nassr'da Deprem! Cristiano Ronaldo Gidiyor Mu?

Al Nassr ile 2.5 yıllık sözleşme imzalayan Cristiano Ronaldo için Suudi Arabista...

Rıdvan Dilmen'in Yaptığı Benzetme Galatasaraylıları Küplere Bindirdi

Fenerbahçe'nin RAMS Başakşehir'i 4-0 yendiği mücadeleyi değerlendiren Rıdvan Dil...

Netanyahu Yönetiminden Seyahat Edecek Vatandaşlarına Uyarı

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Arap ülkeleri, Orta Doğu, Kuzey Kafkasya ve İran'a k...

Destici'den Çok Konuşulacak HÜDA PAR Yorumu

Cumhur İttifakı'nın ortaklarından BBP lideri Mustafa Destici, HÜDA PAR'ın AK Par...
POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ