İsrailli Esirlerin Öldürülmesiyle İlgili Soruşturma Tamamlandı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

İsrail Savunma Kuvvetleri, Gazze Şeridi’nde öldürülen 3 İsrailli esirle ilgili soruşturmayı tamamladı. Soruşturma sonucunda, İsrail askerlerinin esirlerin yardım çığlıklarını pusu girişimi olarak değerlendirdiği ve İsrailli esirlere ateş açtığı ortaya çıktı. Raporda, askerlerin esirlerin bulunduğu binalar hakkında herhangi bir istihbarata sahip olmadığı ve olayın karmaşık çatışma durumlarından kaynaklanan bir hata olduğu belirtildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), İsrail askerlerinin Gazze Şeridi’nde öldürdüğü 3 İsrailli esire ilişkin soruşturmayı tamamladı. İsrail askerlerinin esirlerin yardım çığlıklarını pusu girişimi olarak değerlendirdiği ortaya çıktı.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından İsrail askerleri tarafından 15 Aralık’ta Gazze Şeridi’nde öldürülen İsrailli esirler Yotam Haim, Samer Talalka ve Alon Lulu Shamriz hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Yayınlanan raporda, ordunun bölgede esirler olabileceğine dair istihbarata sahip olmasına rağmen sahadaki güçlerin, Hamas’ın elindeki esirlerle karşılaşma ihtimali konusunda “yeterli farkındalığa” sahip olmadığı belirtildi.

İsrail askerleri, Gazze’de öldürülen İsrailli esirlerin yardım çığlıklarını pusu girişimi olarak değerlendirdi

İSRAİL ASKERLERİ, ESİRLERİN YARDIM ÇIĞLIKLARINI PUSU GİRİŞİMİ OLARAK DEĞERLENDİRDİ

Raporda, olaydan önce 10 Aralık’ta İsrail askerlerinin Şucaiyye’de bir tünel kuyusunun yanında İbranice “Yardım edin” yazılı bir not ile yanında bir Hamas ajanına ait bir kimlik kartı bulunduğu belirtildi. Notun Şucaiyye’de esirlerin varlığıyla bağlantılı olduğuna dair bir bilgi bulunmadığı ve askerlerin bunun Hamas’ın kendilerini pusuya düşürme girişimi olduğunu değerlendirdiği aktarılan raporda, Şucaiyye’de aynı gün Hamas ve İsrail askerleri arasında bir binada çıkan çatışmada askerlerin İbranice “İmdat” ve “Rehineler” diye bağırıldığını duyduğu ancak askerlerin bunu Hamas’ın kendilerini pusuya düşürme girişimi olduğunu değerlendirdiği ifade edildi.

Raporda, askerlerin 18 Aralık’ta çatışmanın yaşandığı binayı taradığı ve çatışmada ölen Oketz adlı köpeğin üzerindeki kameranın üç esirin yardım çığlıklarını kaydettiğini fark ettikleri aktarılarak, çatışmanın ardından esirlerin binadan kaçtıklarının değerlendirildiği ifade edildi.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ