Alışveriş Merkezinde Silahlı Saldırı Kenya

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Kenya’da dünden bu yana yaşanan olay herkesi tedirgin etti. Kenya’nın ünlü bir Alışveriş merkezi olan ve Nairobi’de bulunan Alışveriş Merkezine silahlı baskın yapıldı. Ölü ve yaralı sayısı konusunda net bir bilgi yok. Ancak, ilk aşamada 59 kişinin öldüğü ve 175 kişinin yaralandığı öğrenilsede, ölü ve yaralı sayısının artabileceği düşünülüyor.
Alışveriş Merkezinde Silahlı Saldırı Düzenlendi
Saldırganların maskesi ve tüfekleri bulunuyor. Zengin kenyalıları öldürmek için AVM’yi el geçiren ve ellerinde bir sürü rehine tutan saldırganlar Westgate Alışveriş Merkezinde Kenyalılara kabus gibi bir gün yaşattı. Alışveriş yapanlara ve mağaza çalışanlarına ateş açarak başlatılan olayda saldırganlar halen AVM içerisinde rehinelerle birlikte bulunuyor. 1.000 Kişiden fazlasının Alışveriş merkezinden çıkarıldığı ancak halen içeride rehinelerin olduğu belirtildi.
kenya-alisveris-merkezinde-saldiri
Alışveriş Merkezine Saldırı
Alışveriş merkezinde yaşanan saldırının sorumlusu olarak El Kaide’ye bağlı bir örgütün neden olduğu öğrenildi. Saldırı sırasında Müslümanların öldürülmediği, Müslüman olup olmadığını anlamak için ise Hz. Muhammed’in annesinin adını rehinelere tek tek sorulduğu iddia edildi. Saldırı sırasında Hollanda Büyükelçiliğinde görevli olan bir şahsında saldırıdan kurtulduğu ve insanların çığlıklar içerisinde kaçtığını savundu.
Kenya’nın başkenti Nairobi’de dün lüks bir alışveriş merkezine düzenlenen kanlı baskında en az 59 kişi öldürüldü, en az 175 kişi yaralandı. AK-47 tipi tüfekli, maskeli 10’dan fazla saldırgan, Nairobi’nin merkezinde zengin Kenyalıların ve yabancıların gittiği Westgate alışveriş merkezine baskın düzenleyip alışveriş yapanlara, yemek yiyenlere, mağaza çalışanlarına rastgele ateş açtı.
Kenya’da düzenlenen silahlı saldırıyı durdurmak ve rehineleri kurtarmak için İsrail destek veriyor. İsrail askeri operasyonlarda Kenya’nın yanında yer alıyor. Kenya’da yaşanan AVM saldırısının bir an önce bitmesini temenni ediyor ve benzerlerinin ülkemizde yaşanmamasını diliyoruz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ