Bakan Selçuk’tan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından, ”Okulların açılma takviminde yaşanan 1 günlük erteleme için tüm vatandaşlarımızdan özür dilerim. Bazı illerimizde son birkaç günde tespit edilen hızlı vaka artışı yeniden değerlendirme zorunluluğunu doğurmuştur. Sağlık önceliğimiz. Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederim.” dedi.

Okulların açılma takviminde yaşanan 1 günlük erteleme için tüm vatandaşlarımızdan özür dilerim. Bazı illerimizde son birkaç günde tespit edilen hızlı vaka artışı yeniden değerlendirme zorunluluğunu doğurmuştur. Sağlık önceliğimiz. Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederim.

LİSELERDE YÜZ YÜZE SINAVLAR

Milli Eğitim Bakanı Selçuk liselerde yüz yüze sınavlar ile ilgili olarak ise, ”8 Mart’tan başlamak üzere illerin durumuna göre karar verilecek.” açıklamasında bulundu.

Okulların açılmasına ilişkin bir soru üzerine Bakan Selçuk, bazı illerde vaka sayılarındaki artışlara bağlı olarak, Sağlık Bakanlığının hangi illerin “düşük”, “orta”, “yüksek” ve “çok yüksek” kategoride olduğunu belirlediğini ve buna göre il hıfzıssıhha kurullarının karar aldığını söyledi.

Çeşitli illerde ani vaka artışlarının bulunduğuna dikkati çeken Selçuk, “1 Mart’ta okulları açalım sonra ortaya çıkacak rapora göre 2 Mart’ta tekrar kapatalım” gibi bir problem yaşanmaması için tedbir almak istediklerini belirtti.

Selçuk, “İller ve çok yüksek, orta, düşük kategoriler belli olduğunda, Milli Eğitim Bakanlığı zaten genel olarak bir takipte ama Sayın Valilerimiz de kendi illeri ile ilgili bu tedbirleri alacaklar.” dedi.

Tüm illerde 2 Mart’ta yüz yüze eğitimin başlayıp başlamayacağına ilişkin soruya Selçuk, “Tüm iller için 2 Mart geçerli. Bu zaten söylenmişti ancak Sağlık Bakanlığının son 7 gün için ortaya çıkaracağı vaka sayıları ve hangi ilde kaç vaka var 100 binde, bunların belirlenmesi ile diyelim ki ‘çok yüksek’, ‘yüksek’ riskli iller söz konusu, valiliklerce il hıfzıssıhha kurulu marifetiyle o ilde 2 Mart’ta da açmayabilirler. Çünkü yerinde karar bunu gerektiriyor. Yani ‘bizim ilimizde artış çok hızlı, dolayısıyla biz valilik olarak böyle bir tedbiri öngördük’ diye böyle tedbir alabilirler.” yanıtını verdi.

“YÜZ YÜZE SINAVLARLA İLGİLİ TEDBİR ALINMASI GEREKTİ”

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, liselerde yüz yüze sınavlara ilişkin bir soruya karşılık, şöyle konuştu:

“2 Mart meselesi gündeme gelince illerdeki sınavlarla ilgili de bir tedbir almak gerekti. Yani diyelim ki 3 Mart’ta ya da 2 Mart’ta, 5 Mart’ta bir vilayet, bir ilimiz o ildeki okulların kapatılması konusunda karar alırsa o zaman sınavlarla ilgili de bir karışıklık olacak. Yani biz ‘1 Mart akşamı yarın var ya da yok’ demiş olacağız, bu da bir kargaşaya yol açacak bunun önüne geçebilmek için de 8 Mart tarihinden başlamak üzere illerin durumuna göre karar verilecek.”

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Bakan Selçuk, bir başka soru üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı olarak daha çok öğretmen istihdam etme konusunda taleplerinin olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu talebimizi de ilgili kuruluşlarla kurumlarla kamu maliyesi disiplini içerisinde konuşuyoruz, tartışıyoruz ve ortaya çıkan imkanlarla nasıl bir sunum olacağı, nasıl bir teklif olacağı, ne kadar olabileceğini elbette kamu maliyesi çerçevesinde de ortaya koyuyorlar. Bizim beklentimiz tabii ki daha yüksek bir atama. AK Parti döneminde yüzbinlerce öğretmen atanmış, öğretmenlerin yaklaşık üçte ikisinin atandığı bir durumdan söz ediyoruz, bu dönemde. Öğretmenlerimizin atanma sayısının daha da artması konusunda zaten geçmişten gelen bir irade var. Bu irade elbette devam ediyor, imkanlar ölçüsünde. Bunun daha artması için hepimiz gayret ediyoruz.

Öğretmen atamasının birkaç ay süren bir yasal gereklilikleri çerçevesinde bir takvimi var. Şimdi arkadaşlar bu takvimin 2 seçeneğini oluşturdular ve bu seçenekler üzerinde de bu hafta bir görüşme söz konusu yani bu takvimi hangi ay, nasıl yapabiliyoruz neyi nasıl yetiştirebiliriz biçiminde bir takvim söz konusu olacak, bunu da zaten paylaşacağız.”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav tarihinde bir ertelemenin söz konusu olup olmayacağına ilişkin soruyu da “Bizim şu anda bir tarihimiz var ve o geçerli, bunun tersine bir şey söylüyor değiliz şu anda. Sınav, ilan edilen tarihte yapılacak ama çok olağanüstü bir durum olduğunda tabii ki değişebilir.” şeklinde yanıtladı.

MEB’DEN AÇIKLAMA: BELGE GÖRSELİ ASILSIZDIR

Milli Eğitim Bakalığı, ”Sosyal medyada ve anlık mesajlaşma uygulamalarında dolaşıma sokulan “Yüz Yüze Eğitime Devam Edilmesi ve Sınav Uygulamaları” konulu belge görseli asılsızdır. Bakanlığımız resmî iletişim kanalları dışındaki açıklamalara itibar edilmemesini önemle rica ederiz.” açıklamasında bulundu.

Bakan Selçuk’tan yüz yüze sınav açıklaması

Diğer Haberler

Roma'dan Barış Alper Yılmaz için Dev Teklif

Avrupa'da Yılın Transfer Bombası: İtalyan Devi Roma Barış Alper Yılmaz İçin 50 M...

İsrail Meclisi’nde Türkiye Endişesi Yükseliyor

Aşırı Sağcı Vekilden Ankara’ya Sert Suçlamalar İsrail’de son dönemde kamuoyunun...

Kadir Çöpdemir Taraf Mı Değiştirdi?

AK Parti hükümetine yakınlığıyla bilinen ünlü isimlerin başında gelen Kadir Çöpd...

Türkiye, İsveç ve Finlandiya ile NATO Görüşmelerini Askıya Aldı

Kur'an-ı Kerim'in yakılmasının ardından harekete geçen Ankara'nın talebi üzerine...

Zaha "Görev Aldığım İçin Mutluyum"

Süper Lig'e puan kaybıyla başlayan Galatasaray'da Wilfried Zaha, Kayseri maç son...

Memur ve Emekliye Yapılan Zam Meclis'i Karıştırdı

Memur ve emekliye yapılan yüzde 30'luk zam, Meclis'te gerginlik yaşanmasına nede...

UEFA, Bozkurt İşaretine Soruşturma Açtı

UEFA, Avusturya maçında attığı golden sonra "Bozkurt" işareti yapan milli futbol...

Japonya'da Restoranlar Bir Bir Kapanıyor

Japonya'da şubat ayında başlayan ve giderek artan hijyenik olmayan şuşi şakaları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Görüşmesi Yunanistan'da Kriz yarattı!

Litvanya'daki NATO Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başb...

Kılıçdaroğlu'ndan Gövde Gösterisi

İYİ Parti lideri Akşener'in 6'lı masada kriz yaratan açıklamaları sonrası CHP li...

General Hospital'ın Yıldızı Johnny Wactor Öldürüldü

General Hospital dizisinin yıldız oyuncusu Johnny Wactor, Los Angeles'ta arabası...

Faiz İndirimleri Devam Edecek Mi?

2025 yılı Ocak ayında Merkez Bankası'nın 250 baz puanlık faiz indirimi yapmasını...

Kılıçdaroğlu, 300 Milyar Doları Nereden Bulduğunu Açıkladı

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "5 yıl içinde 300 milyar...

Atletico Madrid'de Şaşırtan Satış

Kulübün Çoğunluk Hissesi Apollo Sports Capital’e Geçti Beklenmedik Yönetim Deği...

Erzurum'da Yeni Trafik Yasasının İlk Cezası Bir Polis Memuruna Kesildi

2026 yılında Karayolu Trafik Kanunu’nda yapılan yeni düzenlemelerin ardından Erz...
POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ