Borsa Düştü – Düşüş Devam Edecek mi? 2014

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

2013 yılının haziran ayında büyük düşüş yaşayan borsa aralık ayında yine büyük düşüşler yaşıyor. Son 10 yılın en büyük düşüşlerinden birini haziran ayında yaşayan borsa 2014 yılına girmemize günler kala 62 bin seviyesine kadar geriledi. Aralık ayında yaşanan bu düşüşün en büyük nedeni ise Türkiye’de yaşanan siyasal gelişmeler olarak gösteriliyor. Kısacası borsa bugünlerde dış gelişmeleri değil, içeride yaşanan gelişmelere odaklanmış durumda görünüyor.
Yaşanan Gelişmeler Sonrasında Borsa Düştü
Haziran ayındaki düşüşten sonra toparlanamayan borsa 74 bin seviyelerinde uzun süredir bekledi. Fakat, burada daha fazla tutunamayarak geçtiğimiz günlerde yaşadığı düşüşlerle önce 65 bin sonrasında 62 bin seviyesine kadar geriledi. Bakanların oğullarınında bulunduğu operasyonların, yaşanan istifa ve mecliste yaşananların borsayı düşürdüğü görüldü. Son olarak 10 bakanın görevlerinin değiştirilmesi ve yerlerine yeni bakanların atanmasıda borsada fiyatlandırıldı. Borsanın kısa sürede toparlanması zor gibi görünsede, borsadaki bu kaos ortamının seçime kadar devam etmesi bekleniyor.
borsa-dustu-dusus-devam-edecek-mi-2014
Düşüş Devam Edecek mi? 2014
Ak Partinin mart sonunda yapılacak seçimi kazanması durumunda borsanın toparlanma ihtimali bulunuyor. Fakat, tam tersi olması durumunda borsanın bunu nasıl fiyatlayacağı ise kestirilemiyor. 2014 yılına girmemize günler kala borsada yaşanan bu sert düşüşün 2014 yılında da devam etme ihtimali üzerinde duruluyor. Uzman ekonomistler Türkiye ekonomisinin en kırılgan ekonomilerden biri olduğunu sık sık dile getiriyordu. Operasyonlar sonrasında tutuklanan kişilerin devlet için önemli ve yetkili kişiler olması ve isimlerinin böyle bir operasyona karışması borsa yatırımcısını korkuttu. Borsada satış gelmesiyle birlikte 62 bin seviyesine kadar büyük bir düşüş daha yaşanmış oldu.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ