Dünya Kadınlar Günü

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Dünya kadınlar günü 8 mart 2015 tüm kadınlara kutlu olsun.
Kurtuluş Savaşı’mızın kazanılmasında kadınlarımız mühim ça­lışmalar yapmışlardır. Yeri gelmiş cephede savaşmış, yeri gelmiş cephe arkasında harbe destek olmuşlardır, Savaş sonrasında ül­kenin kalkınmasında da kadınlarımız, en önde yerini almışlardır. Bunu gören Mustafa Kemal Atatürk, ülkenin kalkınmasında kadının yerine ve önemine dikkat çekerek 1934 senesinde birçok Avrupa ülkesinden ilkin kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını vermiştir.
 
Dünya Kadınlar Günü’nün ilk olarak gündeme gelmesi 1800’lü yıllara rastlar, 1800’lü yıllarda bir tekstil fabrikasında da­ha iyi emek harcama koşulları isteyen kadın işçiler mücadele etmişlerdir. Bu hak arama, daha iyi koşullarda emek harcama ve yaşama mücade­lesi, senelerce devam etmiştir ne yazık ki gübümüz dünyasında bu mücadele halen devam etmektedir.
Birleşmiş Milletler Örgütü, kadınlarda ayrımcılığı, istismarı gör­müş ve kadın problemlerine dikkat çekmek için 8 Mart 1975’te, 8 Mart gününü Dünya Kadınlar Günü olarak kabul etmiştir. Her yıl 8 Mart günü kadın problemlerine yönelik bir gün olarak kutlanmaktadır.
Yurdumuzda da 8 Mart günü, kadınlarımızın önderliğinde, ka­dınlara yönelik çalışmalarla kutlanır.
“Kadınlar çevremizde açan en güzel çiçeklerdir. Her başarılı erkeğin yanında bir kadın vardır.”

 

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ