E-haciz Nedir? SGK E-haciz Ne Zaman Başlayacak?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Geçtiğimiz haftalarda e-haciz uygulamasına geçerek alacaklarını tahsil edeceğini duyurmuş olan SGK e-haciz uygulamasını 18 kasım 2013 pazartesi günü başlatıyor. SGK prim borcunu ödemeyen yada herhangi bir şekilde SGK borcu bulunan ve bu borçlardan uzun süredir tahsil edilemeyen alacaklarını tahsil etmek isteyen SGK E-haciz uygulamasını kullanacak.
SGK E-haciz Ne Zaman Başlayacak?
E-haciz uygulamasını kullanarak borcu bulunan vatandaşların bankada bulunan mevduat hesaplarından kesinti yaparak alacaklarını tahsil etmek isteyen Sosyal Güvenlik Kurumu SGK 18 kasım 2013 pazartesi günü için start verdi. SGK prim borcu tahsilatı ile alacaklarının tahsilatını yaparak SGK açıklarına çözüm ve nakit ihtiyacınında azalmasını amaçlıyor.
sgk-e-haciz-uygulamasi-ne-zaman-baslayacak
SGK Prim Sorgulama
E-haciz uygulamasıyla mevduat hesaplarından alınacak olan prim borçları için vatandaşlar uyarıldı. Prim borçlarını geciktiren ve Sosyal Güvenlik Kurumu SGK’ya borçlarını ödemeyenler için SGK prim sorgulama yapılarak vatandaşların borçlarını sorgulaması istendi. 18 kasım 2013 tarihinde başlayacak olan SGK e-haciz sistemine göre ilk olarak 18 kasım 2013 pazartesi günü Antalya’da pilot uygulama yapılacak ve sorun çıkmaması durumunda SGK’nın diğer illerde de en kısa sürede e-haciz uygulamasına geçmesi planlanıyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ