Emekli Maaşlarından Yapılan Kesinti İade Edildi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Sosyal Güvenlik Kurumu, yaklaşık 14 bin SSK emeklisinin maaşından önce kesinti yaptı, sonra kesintinin yanlış olduğunu anlayınca sessiz sessiz iade etti. SGK’nın emeklilerden yaptığı bu kesinti emekli olup çalışan kesimi ilgilendirmekle birlikte kira geliri elde eden emeklilerdende kesinti yapılmış. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kesintileri iade ettiğide gelen bilgiler arasında.
Emekli Maaşlarından Yapılan Kesinti
SGK 15 bin emeklinin maaşlarından haksız kesinti yaptı. Sonrasında fark eder etmez tekrar iade etti. SGK, emekli olan ancak çalışmaya devam eden ücretli çalışan yada esnaflık yapanlar ile kira geliri elde edenleri karıştırdı. Kira geliri elde etmekte olanlarında emekli maaşlarından kesinti yaptı. Kira geliri elde eden fakat çalışmayan emeklilerin maaşlarından yapılan kesintiler ise tekrar iade edildi.
emekli-ayliklarindan-yapilan-kesinti-iade-edildi
Kira Geliri Elde Eden Emekliden Kesinti Yapılmış
Emekli olduktan sonra çalışanların sosyal destek primi ödemesi gerekiyor. Destek primi ödemeyenler ise SGK’ya borçlanıyor. Yaklaşık 14 bin emekli ise çalışmadığı halde sosyal destek primi maaşlarından kesildi. Sosyal Güvenlik Kurumu, hatalı kesinti yapıldığını ve kira geliri elde eden emeklilerin çalışanlar ile karıştırılarak maaşlarından kesinti yapıldığını, bu yüzden yapılan kesintininde iade edildiğini belirtti. Sosyal güvenliik destek primini borçlanan ve ödemeyen yaklaşık 350 bin emekli bulunuyor. Bu emeklilerin borçlarını ödememesi durumunda haciz uygulamasıyla maaşlarından kesinti yapılarak sosyal güvenlik destek primi borçlarının tahsil edileceği belirtildi.
Emekli Maaşından Yapılan Kesinti İadesi
Sosyal Güvenlik Kurumu SGK, sosyal destek primi ödemesi gereken emekli çalışanlarla, kira geliri elde eden emeklilerin karıştırıldığını ve maaşlardan yapılan kesintinin fark edildikten sonra iade edildiğini belirtti. Hata yaptıklarını itiraf eden SGK hatalarını telafi ettiklerini söyledi. 14 bin emekliyi ilgilendiren durumla ilgili yapılan açıklamada emekli maaşlarından yapılan kesintinin iadesininde yapıldığı açıklandı.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ