Eşine Gavat Diyen Kadına Hapis

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Son günlerde Gavat polemiği artmaya başladı. 21 yıldır evli olduğu eşiyle ayrılan Osman Çürümez eşinin evi terk ederken kendisine Gavat dediğini belirterek mahkemeye vermişti. Davacı Osman Çürümez eşinin bu söylemi nedeniyle 90 günlük hapis yatmasına neden oldu. 2009 yılında yaşanan olayın sonucunda Osman Çürümez’in eşinin 90 gün hapis yatmasına karar verildi.
Eşine Gavat Diyen Kadına Hapis Cezası
90 günlük hapis cezasını 1800 TL ile ödeyebilecek olan Nimet Çürümez, çocuklarınında Osman Çürümez’den olmadığını belirtmişti. Osman Çürümez DNS testi yaptırarak çocuklarının kendisinde olup olmadığınıda öğrendi. Nimet Çürümez eşini terk ederken “Bu çocuklar da senden değil gavat” dediğinde haklı çıktı. İzmir Sulh Ceza Mahkemesi eşine Gavat dediği için Nimet Çürümez’ı 90 günlük hapis cezasına çarptırdı. Çocukların kendisinde olmadığını öğrenen Osman Çürümez hayal kırıklığı yaşadı. Üzücü olay son zamanların Gavat tanımını içerdiği için sosyal medyada konu oldu.
esine-gavat-cezasi
Gavat nedir? Gavat ne demektir?
Hüseyin Avni Coş’un Gavat kelimesini kullanması üzerine Google’da en çok arananlar arasına giren Hüseyin Avni Coş ve Gavat kelimesi herkesin Gavat nedir? Gavat ne demektir? sorularını sormasına neden oldu. Hüseyin Avni Coş sonrasında “Gavat demedim Kavas dedim” desede kimse inanmadı. Sosyal medyada Hüseyin Avni Coş’un Gavat demesi büyük olay yarattı.
Gavat: Yasal olmayan şekilde ve gizli olarak erkek yada erkeklere bir kadınla ilişkiye girmesi için aracılık eden anlamında kullanılmaktadır. Gavat kelimesi sözlükte kavat olarakta geçebilmektedir.
Kavas: Kavas ise eski Osmanlı’da bir tür askerleri temsil etmektedir. Çarşı ve pazarlarda suçluları yakalayan kavaslar eski Osmanlı askerleridir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ