Gezi Parkı Eyleminin Zararı Ne Kadar?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Geçtiğimiz günlerde Taksim Meydanı Gezi Parkında bulunan ağaçların kesilerek yerine AVM yapılacak dedikoduları sonucunda bir grup öğrencinin eylem yapması ve geceyi parkta geçirmek istemesi üzerine polisin eylemcileri uzaklaştırmak istemesi sonucu çıkan olaylarda polisin orantısız güç kullanması bahane gösterilerek halkın tepkisi çekildi. Bunun sonucunda yaklaşık 5 gündür ülkemiz beklenmedik bir anda beklenmedik bir sebepten iç karışıklığa kadar sürüklenecek duruma geldi. Bununla birlikte Gezi Parkı eyleminde yakılan yerler, devrilen polis araçları, kaldırım taşları vb. zararlarla birlikte sadece devlete verilen zararın oranı 20 milyonu geçti.
Gezi Parkı Eyleminin Zararı 20 Milyonu Aştı
Gezi Parkı eyleminin ilk günlerinde polis taksime girişi engellemişti. Bununla birlikte Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından sonra polis daha fazla direnmedi ve Gezi Parkını açtı. Ancak, sonrasında eylemciler sadece miting yapmak yada haklarını aramak yerine adeta meydanı boş bularak etrafa zarar verdi. Etraftaki tüm polis ve tv araçları yakıldı, devrildi vb. zararlar verilirken, durak ve otobüslere verilen zararlarda oldukça fazlaydı. Vali Muammre Güler ilk belirlemelerde Türkiye’nin Gezi Parkı eylemlerinde 20 milyondan fazla zarara uğradığını belirtti. Gerçekten içler acısı bu durumun sözde ağaçları savunduğunu iddia eden eylemciler tarafından yapılması gerçekten üzücü.
gezi-parki-eylemi-zarari-ne-kadar
Gezi Parkı ile İlgili Yalanları
Twitter ve facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde de geçmiş yıllara ait resim ve videolar paylaşılarak halk daha fazla kışkırtıldı. Bunun neticesinde CHP’li milletvekilleride Taksim yürüme kararı alırken, MHP başkanı bahçeli durumun ne kadar kritik bir seviyede olduğunu ve ülkenin iç savaşa kadar sürüklenebileceğini görerek “Devlet ile Halkı Karşı Karşıya getirmek isteyenlere fırsat verilmemelidir” açıklamasını yaptı ve Taksim Gezi Parkı eyleminde olmadıklarınıda belirtti. Gerçekten MHP’nin bu konuda ülkenin çıkarlarını düşünmesi ve fırsatçılık yapmayarak ılımlı bir hava yaratmak istemesi taktir edilecek düzeyde. Bunu karşılık CHP ve BDP’nin tavırları ise başlangıcı Gezi Parkındaki ağaçların kesilmesi olarak belirtilen ancak ideolojik nedenlere dönüştürülerek birçok kişinin adeta kandırılarak eylemlere katılmasını sağlamak olayları dahada kızıştırdı.
Oyunlara Gelme Türkiye
Gezi Parkındaki ağaçlar için, AKP karşıtı olduğunuz için yada benzer herhangi bir sebeple eyleme karışan herkese www.firsthaber.net adına seslenmek istiyorum. Türk halkı bu olamaz. Türkiye olarak kendimize zarar vermekten başka birşey yapmıyoruz. 4 günde ülkeye verilen zarar şu anda 20 milyon TL yi aşmış durumda. Dış dünyada ise gerçekten berbat bir izlenim bırakmaya devam ediyoruz. Özellikle bu durum ekonomiyide etkileyecektir. Çünkü, birçok yatırımcı böyle bir ortamda yatırım yapmak istemeyecek. Gezi Parkı için eylem yapmak istiyorsanız, sözlü eylem yapmalı ve çevreye zarar vermemelisiniz. Hükümet için eylem yapmak istiyorsanızda sandıkta oyunuzla bunu göstermelisiniz. Ancak, diğer türlü hem ülkeye zarar veriyor hemde bu durumdan nemalanmak isteyenlere fırsat veriyorsunuz. Tek bir Türkiye var ve tüm dünyanın kıskanacağı noktada huzur ve istihdama sahipiz. Bugün Suriye gibi olmayı kimse istemez. Sebebi her ne olursa olsun oyunlara gelmeyelim ve bu ülkenin bize ait olduğunu unutmayalım.

6 Haziran 2013 Güncelleme

Gezi Parkı eylemleri sonucu oluşan toplam zararın 10. gün itibariyle 1 milyar TL yi aştığı düşünülüyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ