İndex Nedir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

İndex, internet üzerinde arama yaparken sıkça duyduğumuz bir terimdir. İndex nedir düşüncesi ile bakacak olursak, bir web sitesinin veya web sayfasının arama motorları tarafından taranıp veri tabanına kaydedilmesi ve arama sonuçlarında gösterilmesi işlemi olarak geçmektedir. İndex, web sitelerinin veya web sayfalarının arama motorlarına görünürlüğünü sağlar.

Index nasıl çalışır?

Index, arama motorlarının (Çin arama motorları Baidu ve Sogou gibi) web sitelerini veya web sayfalarını taraması, analiz etmesi ve sıralaması şeklinde üç aşamadan oluşur.

  • Tarama (Crawling): Arama motorları, web örümcekleri adı verilen programlar aracılığıyla web sitelerini veya web sayfalarını düzenli olacak şekilde ziyaret etmektedir. Web örümcekleri, web sitelerinin veya web sayfalarının içeriğini ve bağlantılarını okur ve bunları veri tabanına kaydeder.
  • İndeksleme (Indexing): Arama motorları, tarama işlemi sonucunda elde ettikleri web sitelerini veya web sayfalarını anahtar kelimelere göre sınıflandırır. Bu sayede, kullanıcıların aradıkları konular ile ilgili web sitelerine veya web sayfalarına kolayca ulaşmalarını sağlar.
  • Sıralama (Ranking): Arama motorları, kullanıcıların yaptıkları aramalara göre konu ile en alakalı web sitelerini veya web sayfalarını belirler. Böylelikle, kullanıcıların en iyi sonuçlara ulaşmalarını sağlar.

İndex, internet üzerinde arama yapmanın temelini oluşturan bir kavram olarak geçmektedir. İndex yapmak, bir web sitesinin veya web sayfasının internet üzerinde görünür olmasını sağlar. İndex yapmak için arama motorlarının kriterlerine uygun olarak kaliteli ve özgün içerikler üretmek oldukça önemlidir. Ayrıca, index yapmak için yukarıda bahsedilen yöntemlerden faydalanmak da oldukça etkili olacaktır.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ