Karnede Takdir Almak için Şartlar

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Her öğrenci karnesinde bulunan notları yükselterek Takdir belgesi almak ister. Fakat, Takdir belgesi almak için gerekli bazı şartlar bulunmkla birlikte yeterli not ortalamasınıda tutturmak gerekmektedir. Takdir nasıl alınır? Karnede 1 olursa takdir alınır mı? gibi soruların çok fazla gelmesiyle birlikte sizler için hazırladığımız Karnede Takdir nasıl alınır? isimli makalemizle birlikte artık takdir alıp almadığınız kendiniz kolayca hesaplayabileceksiniz.
Karnede Takdir Nasıl Alınır?
Taktir hesaplamak için ilköğretim öğrencisiyseniz notların toplamı bölü ders sayısının 4,5 ve üzerinde çıkması yeterli. Ortaöğretim öğrencileri için ise kredili sistem kullanılmaktadır. Ders notu X Ders kredisi şeklinde tüm derslerin toplamının ders sayısına bölümü ile bulunmaktadır. Takdir nasıl alınır? sorusunu örnekle açıklamamız durumunda daha anlaşılır olacağını düşünüyoruz.
4 ders olsun, derslerin her biri sırasıyla haftada 3 saat, 4 saat, 4 saat ve 3 saat olsun. Haftalık ders sayısı genellikle kredi oranı olarak alınmaktadır.
1. Ders => 3 kredili ders ve Alınan not 42. Ders => 4 kredili ders ve Alınan not 5
3. Ders => 4 kredili ders ve Alınan not 3
4. Ders => 3 kredili ders ve Alınan not 4
Toplam aldığımız kredi tutarını hesaplayalım. sırasıyla 3 X 4 =12 ve 4 X 5 = 20 ve 4 X 3 =12 ve 3 X 4 = 12 Toplam kredi notu = 56 olarak bulunmaktadır.
takdir-nasil-alinir-takdir-almak-icin-sartlar
Öğrencinin takdit alıp almadığını hesaplamak için ders kredisi X aldığı not toplamlarının ders sayısına bölümü gerekiyordu. Bizim karnemizde 4 ders olduğu için tüm derslere ait krediler 14 olduğu için 56 / 14 = 4 sonucunu vermektedir. firsthaber.net Takdir almak için en az 4,5 ortalamasının çıkması gerekiyor.
Takdir Hesaplama Formulü => Dersin kredisi X Dersten Alınan Başarı Notu (Tüm dersler için tek tek hesaplanarak sonuçlar toplanmalıdır)
Çıkan Sonuç öğrencinin kredi notu toplamını verecektir. Kredi Notu Toplamları / Derslere Ait Kredi toplamları = Ortalama (4,5 üzeri olmalıdır.)

Takdir Almak için Şartlar

Karnede 1 varsa takdir alınmaz.
Karnede 0 varsa takdir alınmaz.Disiplin suçu işleyen öğrenci takdir alamaz.
Türkçe dersi en az 3 olmalıdır.
Bölüm dersleri en az 3 olmalıdır.
Öğrencinin ortalaması en az 4,5 olmalıdır. 4,49 bile teşekkür belgesi olarak geçer.
Öğrenci takdir alması için devamsızlıktan kalmamış olması gerekmektedir.
Türkçe ve bölüm derslerinin dışında kalan tüm derslerin 2 olması sorun teşkil etmez. Fakat, ortalama takdir almaya yeterli olmalıdır.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ