Kredi Kartı Limiti 1.000 TL Olacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

kredi-karti-limiti-bin-tl-olacakKredi Kartı borçlarının artmasıyla birlikte özellikle Türkiye’de kişi başına düşen borç miktarının 10 bin TL ye kadar yaklaşması hükümeti bu konuda önlemler almaya yöneltti. Kredi kartı borçları yüzünden hergün yüzlerce aile zor durumda kalıyor ve hatta dağılma noktasına gelebiliyor. firsthaber.net Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK hazırladığı taslakta geliri bin tl nin altında kalan kişilerin kredi kartı limitlerinin 1000 TL den yüksek olamaması gerektiği düşünülüyor.
Kredi Kartı Limiti 1.000 TL Olacak
Geliri 1.000 TL nin üzerinde olanların gelirlerini belgelendirmesi istenirken, 1.000 TL nin altında maaş alanların ise gelir belgesi getirip getirmeyeceği banka tarafından isteğe göre belirlenebilecek. Bu sayede maaşından yüksek kredi kartı alamayacak olan vatandaş, 1.000 TL gibi zaten ana harcamaları bile zor karşılayan maaşını daha çok riske atmamış ve borç içinde kalmamış olacak.
Kredi Kartı Risk Oranları Değişiyor
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından düzenlenen Sermaye yeterlilik taslağında yer alan bilgilere göre kredi kartlarını kullanarak mal yada hizmet alım işlemi sırasında 1 ila 6 ay arasında olan taksit seçeneklerinde uygulanan risk oranıda arttırılacak. Aynı şekilde vadesi 6-12 ay aralığında olan kredi kartlarınında risk oranı arttırılarak yüzde 200 oranına çıkarılacak. Bu uygulamaların özellikle maaşı 1.000 TL yi geçmeyenlere 1.000 TL üzerinde kredi kartı verilmeyecek olması birçok kişi açısından iyi bir karar olmuş gibi görünüyor. Zira kredi kartı kullanımı yüzünden, daha doğrusu yanlış kullanım nedeniyle borçlarını ödeyemeyen ve güçlük çeken birçok vatandaşımız olmuştu.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ