Marmaray Ücret Tarifesi Ne Kadar?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

29 ekim 2013 tarihinde açılan Marmaray Cumhuriyet bayramıyla birlikte kullanıma alınmış ve 15 gün boyunca bedava olacağı söylenmişti. Denildiği gibi 15 günlük süre doldu ve vatandaşlar ücretsiz olarak kullandığı Marmaray projesini 15 günün ardından ücretli olarak kullanmaya başladı. Marmaray akbil ücreti ne kadar? Marmaray ücretli mi oldu? gibi soruların yanıtı bulabileceğiniz haberimizde öğrenci ve tam akbil ücretlerinin Marmaray için ne kadar olduğunuda takip edebilirsiniz.
Marmaray Artık Ücretli mi Oluyor?
29 ekim Cumhuriyet bayramından itibaren yani açıldığı günden bu yana tam 15 gün ücretsiz kullanılan Marmaray projesi sonunda ücretli olarak kullanılmaya başladı. Bu sabah saatlerinde Marmaray’a gelen yolcular akbil ile geçiş yaptı. Akbil ücreti olarak tek akbil ücreti alınıyor. Marmaray kullanım ücreti Metrobüs’te olduğu gibi normalden pahalı değil. Otobüste yada diğer toplu taşıma araçları gibi 1,95 TL olarak fiyatlandırılmış durumda. Öğrenciler ise 1 TL ye Marmaray’ı kullanbiliyor. Tabiki bu akbili olanlar için geçerli olan ücret, dileyenler ise jetonlada geçebiliyor.
marmaray-ucretli-mi-oluyor
Marmaray Yolcu Ücreti Ne Kadar?
Herhangi bir yerde akbiliniz kullandıysanız ve 1 saat geçmeden Marmaray‘ı kullanmak istersenizde indirimli olarak Marmaray ulaşımından yararlanabilirsiniz. Akbil ücreti 1,95 TL iken indirimli taşıma ücreti 1,25 TL ve öğrencilerde akbil ücreti 1 TL iken indirimli ücret 40 kuruş olarak değerlendirilmektedir. Eğer vatandaşlar aktarma yaparsa, indirimli olarak değerlendirilecek. 15 günlük deneme süresi ve ücretsiz taşımanın ardından ücretli hale gelen Marmaray’da ilk zamanlarda yaşanan aşırı yoğunluk sorununda ortadan kalktığı görülüyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ