Meslekler ve Maaşları

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Geçtiğimiz yıllarda Meslekler ve Maaşlarını öğrenerek bu doğrultuda gelecek planları yapmak isteyenler için Meslekler ve Ortalama Maaş Ücretleri isimli konumuzu hazırlamıştık. Meslekler ve Maaşlarını öğrenerek üniversite tercihi yapacaklar, iş başvurusunda bulunacaklar ve gelecek planı yapacaklar için yararlı olabilecek bir makale hazırladık. 2014 yılında en popüler olan meslekleri ve maaş ücretlerini öğrenmek istiyorsanız, makalemizi okumaya devam edebilirsiniz.

Meslekler ve Maaşları

Yazılım Mühendisliği : Yazılım mühendisi olmak için özellikle sayısal bilginizin yüksek olması gerektiği gibi sabırlı bir kişiliğinizde olması gerekiyor. Eğer yazılım mühendisi olursanız ve iş bulabilecek seviyede bilginiz olursa, alacağınız aylık en düşük maaş 5 bin TL olacaktır. Yazılım mühendisleri tecrübelerine göre 10 bin TL ortalama ücretlerde alabilmektedir.
Konuşma Bozuklukları Uzmanı : 2. sırada bu mesleği görünce şaşırmış olabilirsiniz. Fakat, konuşma bozuklukları üzerine hergün yüzlerce kişi eğitim almak istiyor. Üstelik bu işin ücretide oldukça iyi. Kendi işiniz patronu olmasanız bile alacağınız en düşük maaş 4 bin TL kadar. Üstelik çalışma saatlerinizde oldukça esnek olabilir.
Veteriner : İnsanların ekonomik imkanları arttıkça evlerinde, iş yerlerinde hayvan beslemek istiyor. Özellikle köpek, kedi besleyen sayısında son yıllarda büyük artışlar var. Buda veteriner ihtiyacını arttırdığı gibi piyasada az sayıda veteriner olması, veteriner maaşlarını katlıyor. Veterinerlerin ortalama maaş ücretleri 5 bin TL olmakla birlikte bu tutar kimi yerlerde 7-8 bin TL yi bulabilmektedir.
Meslekler ve Maaşları
Eczacı : Eczacılık meslekler arasında her zaman popülerliğini koruyan mesleklerden biri olmakla birlikte maaşları oldukça tatminkandır. Bilgisayar karşısında ilaç bilgilerini giren kişi 2 bin TL alırken, asıl eczacı en düşük 3 bin TL almaktadır.
Web Tasarım : Son yıllarda ihtiyacın arttığı web tasarım alanında iş bulmak oldukça kolay. Fakat, iyi bir tasarımcı ve programla bilgisine sahip olup, diğer web tasarımcılardan ön plana çıkan özellikleri barındırmalısınız. Web Tasarımcısı olarak ciddi bir firmada çalışırsanız aylık alacağınız ücret oldukça dolgun olur. Fakat, ufak şirketlerde çalışırsanızda 2 bin TL den başlayan maaş ücretleri alabilirsiniz.
Muhasebeci : Yıllardır hiçbir dönemde popülerliğini yitirmeyen Muhasebe mesleğinde çalıştırmak üzere hergün eleman açıkları bulunuyor. Fakat, çok fazla muhasabeci bulunması maaşları biraz düşürmüş durumda. Aylık maaş bin 500 TL den başlayarak artabiliyor.
Hemşire : Kutsal mesleklerden biride hemşirelik. Hemşireler aylık ortalama 3 bin TL kazanabiliyor. Özel bir hastanede hemşire olanların ücretleri ise çok daha fazla olabiliyor.
Sigortacı : Genellikle satış üzerinden prim ile ödeme almaktadır. Ne kadar müşteri getirirse o kadar kazanabiliyor. Fakat, sabit ücretide bin TL olmaktadır. Yani, satış yapmasa bile alacağı maaş bin TL olsada, satış yapmadığında kovulmasının yakınlaştığı anlamına gelmektedir. Genellikle satış yapan sigortacılar ise 4-5 bin TL kazanmaktadır.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ