Muammer Güler ve Zafer Çağlayan Neden İstifa Etti?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Geçtiğimiz günlerde başlatılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasın AKP’li milletvekilleri ve bakanlar istifa ediyor. İstifa eden bakanlar arasında Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar gibi isimler bulunuyor. Bakanların istifa etme nedenleri ise oğullarının yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda isimlerinin geçmesi olarak belirtildi. İstifa etmek için hazır olduklarını belirten bakanlar bir bir istifalarını veriyor. Muammer Güler ve Zafer Çağlayan neden istifa etti? sorusunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.
Operasyonlar Sonrası Kimler İstifa Etti?
Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu nedeniyle oğullarının tutuklanması üzerine istifa eden bakanlar arasında, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan bakanlıktan istifa ettiler. Fakat, milletvekillikleri aynen devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise Bakanlıktan istifa etmekle kalmadı aynı zamanda milletvekilliğinden de istifa etti.
muammer-guler-neden-istifa-etti
Muammer Güler ve Zafer Çağlayan Neden İstifa Etti?
Bakanlıktan istifa eden Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar yaptıkları yazılı açıklamalarda, görevlerinden ayrılma sebepleri olarak yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda oğullarının tutuklanmaları ve isimlerinin geçmeleri nedeniyle, aynı zamanda AKP ye karşı oynanan bir oyun ve tezgah olduğunu düşündüklerini belirtti. Hem arkadaşları için hemde oğulları adına yapılan bu oyunu bozmak istediklerini ve bunu gerçekleştirmek adına istifalarını sunduklarını belirttiler. Neden istifa ettiklerini yazılı olarak açıklayan bakanlar yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda arkadaşları ve oğullarının isimlerinin geçmesi nedeniyle istifa ettiklerini açıkladı.
İstifa Eden Bakanların Yerine Kimler Gelecek?
İstifa eden AKP’li bakanların yerine yeni bakanlar atandı. Kabine 10 değişiklik yer aldı. Başbakan Yardımcılığı’na, Emrullah İşler, Adalet Bakanlığı’na Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na Ayşenur İslam, Ekonomi Bakanlığı’na Nihat Zeybek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na İdris Güllüce, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanlığı’na Efkan Ala, Ulaştırma Bakanlığı’na Lütfü Elvan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na Fikri Işık, AB Bakanlığı’na Mevlüt Çavuşoğlu atandı.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ