Ocak Ayında Altın Ne Olacak?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Yeni yılda altını neler bekliyor? Altın fiyatlarının yönü nasıl olacak? gibi soruları özellikle altın yatırımcıları için uzmanlardan araştırdık ve altın fiyatlarının ne olacağı tahminlerini ele aldık. 2014 Ocak ayında altın fiyatlarının ne olacağı, kısa sürede altını bozdurmak zorunda olan yada yakın zamanda altın yatırımı yapacaklar içinde büyük önem teşkil ediyor.
2014 Ocak Ayında Altın Ne Olur?
Altın 2013 yılında yatırımcısına yüzde 25 oranında değer kaybettirdi. Bu kayıp altın yatırımcısını endişelendirdi. Fakat, 2014 yılında altın yatırımcısını yeni endişelerde bekliyor. Altın fiyatları 2014 yılında sabit bir seyirde olmayacağı gibi aşağı ve yukarı hareketlerin fazla olacağı bir yıl altını bekliyor. Altının ons fiyatı 1240 dolar seviyelerinde bulunuyor. 17-18 aralık 2013 tarihlerinde FED Tahvil alımlarını azaltıp azalmayacağı kararını açıklayacak. Bu karar sonrasında altın fiyatlarının büyük etki içerisinde olacağı düşünülüyor. Eğer, FED tahvil alımlarını azaltma kararını verirse, altında düşüş bekleniyor. Tahvil alımlarını azaltma kararını ilerleyen aylara ertelemesi ise altında ocak ayı için yükseliş demektir. Altın fiyatlarını etkileyecek ilk önemli olay bu olmakla birlikte, FED’in parasal genişlemeyi azaltma kararına uzmanlar kesin gözüyle bakıyor. Buda ocak ayında altın fiyatlarının düşeceğini gösteriyor.
altin-ocak-ayinda-ne-olacak
Altın Fiyatları Düşecek mi?
Ocak ayında altın fiyatlarının ne olacağını FED’in 18 aralıkta yapacağı açıklama belirleyecek gibi görünüyor. Zira FED herkesi şaşırtarak sembolük olarak tahvil alımlarında bir miktar azaltmaya giderek, ABD ekonomisinde herşey yolunca gibi göstererek piyasaları karıştırabilir. Altın fiyatları üzerinde önemli bir etkiye sahip olan Çin’in Mart ayında açıklanacak olan Altın rezervi oranıda altın fiyatlarının seyrini değiştirebilir.
altin-yatirimcisi-ne-yapmali

Altın Yatırımcısı Ne Yapmalı?

Altın fiyatları için son 6 aydır söylenen tek şey FED’in parasal genişlemeyi azaltma durumunun altını kötü etkileyeceğidir. Altın 1240 dolardan en fazla 1000 dolara kadar gerileyebilir. Buda FED’in kesin bir şekilde parasal genişlemeyi azaltmasıyla olabilir. Ancak, altın sonrasında üzerindeki bu baskıyı atarak kısa sürede toparlanarak 1 yıl içerisinde 1400 dolarları tekrar görebilir. Fakat, bu durumdan etkilenmemek için altın yatırımcılarının bir süre altından uzak kalmalarında yarar var. FED’in tahvil alımlarını azaltmaya başlamasıyla birlikte altın fiyatlarının “işte burası dip noktadır” denilen noktadan almakta fayda var. Gram altın alanlar ise biraz daha rahat olabilir. Çünkü, FED’in kararının ardından ONS düşecek olsada, aynı karardan dolayı dolar olumlu etkilenecektir. Gram fiyatıda Dolar/TL kurundan hesaplandığı için gram fiyatı çokta düşmeyecektir. Bu yüzden gram altın alanlar biraz daha rahat olabilir. Altın üzerinden borçlananlar ise 2-3 ay altının durumunu takip etmelerinde yarar var. Heran altında fırsatlar doğabilir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ