Öğretmenlik Hakkında Bilgiler
Öğretmen olabilmek için fakülte bitirmek zorunludur. Diploma alan öğretmen mesleğini devlet okullarında yapmak isterse KPSS sınavına girmekte, özel okullarda öğretmen olmak isterse ilgili okula direk başvuru yapmaktadır. Kültürlü ve gelecek vaad eden bir toplum için öğretmenler oldukça önemlidir. Öğretmenin görevleri bulunmakla birlikte bu görevleri yerine getirmesi öğrenciler açısından büyük önem taşımaktadır.
Müfredata uygun şekilde dersleri işlemek,
Dersleri işlerken uygulamalar ve deneyler yaparak anlatmak,
Ders saati dışında öğrencileri gözetmek,
Öğrencilerin okuldaki tüm sorunlarıyla ilgilenmek,
Okul yönetimine yardımcı olmak ve öğrenci işleriyle ilgili konulara katılmak,
Derslerin zamanında ve müfredata uygun olarak okutulmasını sağlamak.
Öğretmen Görevi Nedir?
Bir öğretmenin hayatının büyük bir oranı öğrenciler olmalıdır. Öğrencilerin sadece derste değil, ders sonrasında da özel sorunlarıyla elinden geldiğince ilgilenmeye çalışması etik olacaktır. Her öğrenciye eşit davranmak, sınav ve not sisteminde eşit ve adaletli olmak öğretmenin görevleri arasında yer almaktadır. Öğretmenler öğrencilerinin bir konuda başarısız olduğunu gördüğünde o konuya çok daha fazla önem vermelidir. Bir öğretmen öğrencilerine dadılık yapmak zorunda değildir. Fakat, onlara anne baba gibi şevkatli ve içten yaklaşması çok güzel bir davranış olacağı gibi aldığı maaşın hakkını fazlasıyla vermesini sağlayacaktır.
Öğretmenin Velilere Karşı Görevleri Nelerdir?
Öğretmenlerin sadece öğrencilere değil öğrencilerin ailelerinede sorumluluk ve görevleri bulunmaktadır. Öğrencilerin gidiş hatı hakkında bilgilendirme yapmak. Kötüye giden öğrencilerin velileriyle ayrı olarak görüşmek ve öğrenci ailelerine karşı saygılı ve yapıcı bir tutum sergilemekte, öğretmenin görevleri arasında yer almaktadır.
Güzel Köylü Dizisi Oyuncuları |
|
Tesettürlü Nişanlık ve Duvak Modelleri Leyla Kılıç |
|
| İrem Derici Yeni Hali Mert Akça |