Saatler Ne Zaman Geri Alınacak? 27 ekim 2013

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

2013 yılının ilk aylarında ileri alınan saatlerin geri alınma vakti yaklaştı. Gün ışığından yararlanmak için saatlerin geri alınma tarihi 27 ekim 2013 pazar gecesi olarak belirlendi. Saatlerin geri alınmasıyla birlikte sabah 1 saat daha erken uyanacak, işe yada okula 1 saat daha erken gideceğiz.
Saatler Geri Alınacak mı?
Saatler son olarak 31 mart 2013 tarihinde pazar günü ileri alınmış ve yaz saati uygulamasına geçilmişti. Saatlerin ileri alınmasıyla gün ışığından daha fazla yararlanma şansı elde edilmişti. Her yıl olduğu gibi ileri alınan saatlerin geri alınma vaktide geldi. 27 ekim 2013 tarihinde saatler 1 saat geri alınacak. Pazar gecesi sabah saatlerine yakın yani saat 04:00’da saatler 1 saat geri alınarak saatler 03:00 olacak.
saatler-ne-zaman-geri-alinacak
Saatler Ne Zaman Geri Alınacak?
Saatlerin geri alınmasıyla birlikte kış saati uygulamasına geçilecek ve gelecek yıl nisan ayına kadar kış saati uygulamasında kalınacak. Böylelikle gün ışığından daha çok yararlanılacak. Saatlerin kışın ileri alınması yazında geri alınmasıyla birçok fayda sağlanmaktadır. Özellikle sabah saatlerinde aydınlık bir havada işe yada okula gitmek, akşam saatlerinde daha aydınlık bir sürede eve dönmek oldukça önemli. Bu sayede ev, iş yeri ve okullarda enerji tasarrufu sağlanmaktadır.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ