Saç Ekimi Ne Zaman Sonuç Verir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Saç ekiminde sonuçlar konusunda aceleci olmak doğru değildir. Her ne kadar hastalar saç ekimi sonrası uzayan saçlarını görmek için sabırsızlansalar da süreç kademeli bir şekilde ilerler. Saç ekimi uzun soluklu ve belirli bir süre sonra sonuç veren bir işlemdir. Saç ekimin sonrasında ilk 3 aylık süreçte şok dökülme denen bir süreç yaşanması gayet normaldir. Bu yüzden saç ekiminden sonra saçları dökülüp moral bozan pek çok hasta vardır. Ancak saçekimi sonucu konusunda aceleci olunmamalı ve tüm sürecin gözlem altında devam ettirilmesi önemlidir.

Saç Ekiminde Tam Sonuç Ne Zaman Alınır?

Saç ekiminde tam sonuç zamanı ortalama 7-8 aylık bir süreçtir. Ayrıca hastanın beklediği gür ve başarılı sonuçları görebilmek için bu süre maksimum 1 yılı bulur. Eğer saç ekimi operasyonundan sonra 1 yıl geçmesine rağmen saç görünümü değişmemişse bir sıkıntı var demektir. Saç ekiminde tüm prosedürün ardından başarılı sonucun tam alınabilmesi için saçların yavaş yavaş uzaması takip edilmelidir.

Saç ekimi sonrasında donör bölgeden alınan greftler, seyrek olan bölgeye yerleştirildikten sonra bölgede tutunma ve doku uyum süreci yaşanır. Klinik saç ekimi işlemlerinde bu uyum sürecinin tamamlanmasıyla birlikte şok dökülme denen olay yaşanır. Bunun ardından ise hastanın saçı yeniden uzamaya başlar ve 6 ay içinde saç uzunluğu 2 santimetreye kadar gelir. Bu işlemlerin ve sürecin uzman hekim tarafından gözlemlenmesi gerekir.

Saç Ekimi Sonrası Geçici Dökülme

Saç ekiminden sonra geçici dökülme süreci, ilk iyileşmenin ardından yaşanır. Saç tellerinin normal büyüme ve formuna kavuşması için öncelikle dökülmesi gerekir. Saç ekimi yaptıranların bir süre sonra saçlarında dökülme yaşanması son derece doğal bir durumdur. Saç ekimi sonrası hemen gür bir saçlara kavuşmak mümkün değildir. Çünkü bu süre 4 ve 5 aydan sonra yavaş yavaş oluşur.

Saç ekiminden sonra şok dökülme adı verilen bu süreç geçici dökülme evresidir. Hastadan hastaya farklılık gösterdiği için herkeste dökülmenin şiddeti aynı olmaz. Ortalama 2 aylık süreçten sonra klinik saç ekimi sonrası geçici dökülme evresi tamamlanır. Saç ekiminde 4. aya gelindiğinde saç telleri uzamaya ve artık saç belirli bir şekil almaya başlar. Özellikle 6. ve 7. aydan sonra hastanın saçları yüzde 80 oranında çıkar ve sonuç verir.

Saç Ekimi Sonuçları Kalıcı Mıdır?

Saç ekimi sonuçları kalıcıetki gösterebilmesi için uygun yöntem ve bakım yapılması gerekir. Saç ekiminde hastaya en uygun teknik seçilmeli ve alanında uzman kişiler tarafından uygulama yapılmalıdır. Kişinin saç tipine ve kellik durumuna göre belirlenen yöntem kadar, saç ekimi sonrası hastanın bakım uygulamaları da önemlidir. Tüm bu evreler toplandığında saç ekiminin kalıcı sonuç vermesi sağlanır. Saç ekimi sonucu hakkında merak ettiklerinizi alanında uzman hekimlere danışabilirsiniz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ