Seçim Sonrasında Dolar Düştü – Borsa Yükseldi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Bir süredir FED baskısıyla ve seçimlerin yaklaşması nedeniyle TL’nin değer Dolar karşısında hızlı bir değer kaybı meydana geldiği görülmüştü. 30 Mart 2014 Pazar günü yapılan Yerel seçimlerde AK Partinin kazanması doların düşmesine neden oldu. Geçtiğimiz hafta düşüş trendinde olan Dolar bu hafta seçimlerinde sonlanmasıyla birlikte 2,14 TL ye kadar geriledi.
Seçim Piyasaları Etkiledi
Dolardaki düşüş altının gram fiyatınıda etkiledi. Altının gram fiyatı 99 TL ye kadar yükselmiş ve son günlerde düşüş trendindeydi. Doların düşmesiyle birlikte altının gram fiyatıda 88 TL ye kadar geriledi. Borsa 70 bin seviyesimi test ederek uzun aradan sonra umut veren bir tablo sergiledi. Euro 2,94 TL ye kadar geriledi. Dolardaki düşüşün birkaç günde daha devam edebileceği ve 2,10 TL seviyesinin altına düşebileceği uzman görüşleri arasında yer alıyor.
secim-sonrasinda-dolar-dustu-borsa-yukseldi
Dolar Düşecek mi?
Dolardaki düşüşün devam etmesi ya da bu seviyelerin kalıcı olması durumunda faiz indirimine gidilme ihtimalide bulunuyor. Borsa’nın yükselmesi yatırımcıları sevindirirken, ekonomistlere göre bu yükselişin cuma gününden sonra tekrar düşüşe neden olabileceği belirtiliyor. Doların 2,10 TL seviyesine gelmesi durumunda düşüşün devam etme ihtimali üzerinde duruluyor.
Mayıs Ayında Altın Fiyatları Ne Olacak?
Altın fiyatlarının seçim sonrasında dolar düşmesiyle gram fiyatının dolara endeksli olması nedeniyle altın fiyatları düştü. 88 TL olan gram altının fiyatı alım için iyi bir fiyatta. Fakat doların az bir miktar daha düşme ihtimali altının 85 TL ye kadar düşebilme ihtimalini düşündürüyor. Mayıs ayı içerisinde altının gram fiyatının dolar artmasıyla birlikte 95 TL olması bekleniyor. Yaz aylarında altının artıyor olması Mayıs ayı sonuna kadar altının gram fiyatının 100 TL yi test edebileceğini düşündürüyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ