Türkiye 1-1 Macaristan Maç Özeti Golleri

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

2014 Dünya kupası grup elemelerine kötü bir başlangıç yapan A milli takımımız, Andorra galibiyeti sonrası çıkış yakalamak istemişti. Son şans olarak görülen Macaristan karşılaşmasının alınması gerektiği belirtiliyordu. Özellike gruptaki şansımızın devam etmesi için Macaristan karşısında mutlak galibiyet alınması gerekiyordu. Ancak, oynanan oyun galibiyet için yeterli olmadı ve Macaristan savunmasını geçemedik. Maçta Burak’ın golüyle 1-0 öne geçsekte defanstaki hata 1-1 lik eşitliğe neden oldu.
Türkiye 1-1 Macaristan Maç Özeti Golleri
Karşılaşmanın başlangıcındaki iyi olan Türkiye milli takımı özellikle ilk yarı sonlarına kadar iyi bir oyun sergiledi. Macaristan’ın ilk yarıda tek önemli atağı ise 24. dakikada geldi. Serbest vuruşu kafayla değerlendiren Vanczak kafa topunu kaleci onur başarılı bir şekilde engelledi. Dönen topu kaleye gönderen Macar oyuncularının 2. şutunuda engelleyen kaleci Onur ardından direk ve defansımızın uzaklaştırmasıyla mutlak golü önlemiş oldu. Bu pozisyon dışında Macaristan takımının ilk yarı hiçbir pozisyonu olmadı. Defansa çekilen ve kendi sahasında oyunu kabullenen Macaristan takımı özellikle kaleci başta olmak üzere tüm oyuncuların zaman geçirmek üzere oynadıkları ve 1 puanada rağzı oldukları görüldü. İlk yarıda Umut Bulut ve Burak Yılmaz’ın yakaladığı birçok pozisyonu gole çevirememesi ilk yarının 0-0 eşitlikle tamamlanmasına neden oldu.
turkiye-1-macaristan-1-mac-ozeti
2. Yarı Burak’ın Golü ve Semih’in Hatası
2. Yarı yine iyi bir başlangıç yapan Türk milli takımı Macaristan karşısında galibiyet alabilmek için ataklarını sürdürdü. 2. yarıda Macaristan ilk yarıdaki oyununu devam ettirdi. Arda Turan’ın ortasında defans arkasına sarkan Burak Yılmaz 63. dakikada topu yere sektirerek kaleciyi bacak arasından avladı ve bu golle Türkiye Macaristan karşısında 1-0 öne geçmeyi başardı. Bu dakikadan sonra A milli takımda ümitler arttır ve maçı kazanmamıza kesin gözüyle bakılıyordu. Çünkü, Macaristan’ın halen önemli bir atağı yoktu ve maçı kazanmamız için hiçbir neden yoktu. 71. dakikada oyuncu değişikliği yapıldı ve Hamit Altıntop oyuna girdi. Ancak, tam bu dakikada kullanılan taç gol oldu. 71. dakikada Macaristan’ın kullandığı taç atışında Semih topu sektirince Böde topu ağlara gönderdi ve takımı için beraberlik golünü atmış oldu. Türkiye 1 Macaristan 1 olarak maç tamamlandı. 2. yarıda Macaristan’ın 2 pozisyonu vardı ve 1’i golle sonuçlandı. Türkiye 71. dakikadan sonra varlık gösteremedi ve ma. 1-1 lik eşitlikle tamamlandı.
Türkiye 2014 Dünya Kupası Şansını Büyük Oranda Kaybetti
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu’nda oynanan karşılaşmada Türkiye Macaristan karşısında kötü oynamasada galibiyet için yeterli bir oyun sergileyemedi. Yinede, Macaristan karşısında gol pozisyonu yakalayan Türk milli takımı Burak Yılmaz’ın attığı golle öne geçsede 8 dakikada sonra Semih’in hatası ile maçı 1-1 eşitlikle tamamladı. Türkiye bu maçtan beraberlik alarak 2014 Dünya kupasına gitme şansını büyük oranda kaybetti.
dunya-kupasi-turkiye-puan-cetveli-d-grubu

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ