TV Panel Maliyetleri Düştü

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Tedarikçiler arasındaki artan rekabete tanık oluyoruz. Bir tarafta bellek, sensör vs… derken diğer tarafta işlemciler için sert bir savaş yaşanıyor. Tüm gelişmelerle birlikte panel şirketleri için işler yolunda gibi.
Son araştırma raporuna göre genel üretim maliyetlerinin düşmesi ve panel fiyatlandırmasının geçen seneki gibi kalması, Asya’daki panel tedarikçilerinin mali performansını güçlendirmeye devam etti.
Rapor detaylarına göz gezdirecek olursak AU Optronics (AUO), LG Display, Samsung Display, Innolux gibi üreticiler paylarını arttırmış. Ayrıca Çinli CSOT şirketi de önemli gelir elde etmiş gözüküyor.
tv-panel-maliyetleri-dustu
LG açısından işler geçen seneden beridir iyi. Apple Watch, iPhone ve diğer iOS cihazlarda LG Display’in imzası vardı. Bununla birlikte Samsung da Apple ürünleri için özel bir ekip kurdu. Fakat diğer üreticiler ise rekabette öne geçmek için farklı stratejiler uyguluyorlar. Mesela Foxconn’un TSMC için kulis yapması bunun en büyük örneklerinden biri. Son dönemlerde çıkan haberlere göre bu sene çıkacak olan iPad’lerde oksit TFT panel kullanılabilir. Efsane iPad Pro’da ise AgNW çözümü için düğmeye basılmış. Son olarak iPhone 6S ve 6S Plus’ın adının da safirle anıldığını belirtelim.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ