2016 Askerlik Celp Dönemleri – Askere Nereye Düşerim?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

2016 yılı kasım ayında askerlik celp döneminin tamamlanmasının ardından 2016 celp dönemleri merak konusu oldu. Şubat, Mayıs, Ağustos ve Kasım aylarında yapılacak olan Askerlik celp dönemleri için son günlerdeki gelişmelerle askerlik başvurusu yapan kişi sayısının artması başvuran kişilerin bir sonraki celp dönemine kalmasına neden olabilir. ASAL 2016 celp dönemi için askerlik şubelerinde kuyruk oluştu.
2016 Askerlik Celp Dönemleri
Askerlik için hangi ile gideceğim sorusunun cevabı için en yakın askerlik şubesine başvurmuşsanız, e-devlet şifrenizle birlikte giriş yaparak askere nereye düştüğünüzü öğrenebilirsiniz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın askerliğini yapmayanlara verilecek ceza ücretlerinin arttırıldığını belirtmesiyle askerlik şubelerinin önünde oluşan kuyruklar ve uzun dönem askerliğin 15 aydan 12 aya indirilmesi birçok kişinin 2016 şubat celp dönemine başvurmasına neden oldu. Bu yüzden mayıs ayının bile dolma ihtimali bulunuyor. O yüzden askerlik şubesine başvuru için geç kalmamalı ve en kısa sürede başvurunuzu yapmalısınız. Muhtemelen mayıs celp dönemine düşersiniz.
askerlik

Askere Nereye Düşerim? 2016

Askerlik başvurusu yapanlar için en merak edilen soru “Acaba askere nereye düşerim?, askerliğimi nerede yaparım?” sorusudur. Fakat, bu sorunun cevabı bulunmuyor. Çünkü, askerlik şubeleri tamamen tesadüf üzerine sizi gideceğiniz ve askerlik yapacağınız yeri belirliyor. Fakat, acemelik genellikle batı, uzmanlık ise ağırlığı doğu bölgesinde olmakla birlikte Karadeniz’li Doğu’da, Doğulu ise Ege’de yapar diye bir kural yok. Askerliğin nereye yada hangi ile düştüğünden ziyade hangi konumda yapılacak, statünüz ne olacak gibi konular önemlidir. Başınız ağrımaması ve rahat bir askerlik için üstlerinizin durumu, size karşı davranışları oldukça önemlidir. Bu yüzden kesinlikle iyi bir şehire düşmekten ziyade iyi bir birlikte askerlik yapmayı dilemelisiniz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ