Kısa Dönem Askerlik Uzadı mı? 12 Gün

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Askerliğin 15 aydan 12 aya indirilmesiyle birlikte erken terhisler 1 ocak 2014 tarihinden itibaren başladı. Kısa dönem askerlik ise 12 gün uzadı. Yedek Subay ve kısa dönem askerlik konusunda yapılan sınavın kaldırılmasıyla birlikte kısa dönem askerler 12 gün fazla askerlik yapacak. Sınavın kaldırılmasıyla birlikte kısa dönem askerlik yapanlar 12 gün fazla askerlik yapacak.
Kısa Dönem Askerlik Uzadı
Kısa dönem askerlik yapanlar test ve mülakata giriyor ve ayın ilk 3 günü sınavlara girerek geçiriyordu. Ayın 12 sine kadarda birliğe teslim oluyordu. Bu 12 günde askerlik yapmış olarak sayılıyor ve 6 aylık süreden düşürülüyordu. Her ay 2 gün tatili olan askerlerin 6 ay boyunca tatilini kullanmamasıda 180 günlük süreden 12 gün düşürülmesi ve ilk 12 gününde askerlikten sayılmasıyla 5 ay 6 gün askerlik yapıyordu. Artık 12 günlük sürenin olmaması ve sınavların kaldırılması kısa dönem askerliğin 5 ay 18 gün olmasına neden oldu.
kisa-donem-askerlik-uzadi-mi-12-gun
Sınavın Kaldırılması Askerliği 12 Gün Uzattı
Üniversite mezunlarının askerliği 6 ay kısa dönem yada 12 aylık yedek subay yapıp yapmayacakları konusunda girecekleri sınavın kaldırılmasıyla askerlik süresi 12 gün uzadı. 3 günlük sınav süresi ve sınavlarının ardından 9 gün boyunca kısa dönem yada yedek subay olarak askerlik  yapacakları belli olan askerlerin toplamda 12 günlük sürede askere alınması, sınavların kaldırılmasıyla birlikte ortadan kalktı. Artık kısa dönem askerlik yapacaklar 12 gün fazla askerlik yapacak.
Erken Terhis Başladı mı?
1 ocak 2014 tarihinden itibaren geçerli olacak olan 15 aylık sürenin 12 ay olmasıyla birlikte askerlik süresinin 12 aylık süreyi tamamlayanlar terhis olmaya başladı. Erken terhis sevinci yaşayan askerler 1 ocak 2014 tarihinden itibaren askerliğini 12 aya tamamlamalarıyla birlikte terhis olacak. Uzun süredir konuşulan erken terhis başladı.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ