Ödem Atmak için Ne Yapılmalıdır?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Ödem, vücutta normalin üzerinde anormal bir yapıda su toplanmasıdır. Damar, böbrek, kalp hastalıklarının belirtisi olabilen ödemler, bir takım alerjik durumlarda ve beyin travması gibi durumlarda çok ciddi rahatsızlıklara neden olabilmektedir. Derinin altında ve kaslarda su toplanması kolaylıkla fark edilebilen durumlardır. Klinik olarak hücre dışında ve ya damar dışında oluşan su toplanmaları olarak adlandırılmaktadır. Ödemler vücuttan atılmadığında şişkinliklere neden olduğu gibi pek çok hastalığın belirtisi olarak da kendini belli edebilmektedir. Ödem atmak için ne yapılır sorusuna cevap bulmak isteyenlerin yazımızın devamına bakmaları yeterli olacaktır.
ÖDEM ATMAK İÇİN NE YAPILIR?
Ödemlerin vücuttan atılmaması sonucu vücutta çeşitli sorunlar meydana gelebilir. Örneğin ödemin solunum yollarındaki bir alerjiden dolayı ortaya çıkması sonucu nefes almak zorlaşabilir. Ödem atmak için ödem atıcı çaylar oldukça etkili olmaktadır. Toplardamarlarda meydana gelen ödemler damarı tıkayacağı için atılmaması durumunda damar tıkanıklıkları meydana gelebilir. Ödemlerin oluştuğunu anlamak için bacak kısmına parmakla bastırılıp çekilmesi gerekir. İzler zor kayboluyorsa bu ödem oluştuğunun göstergesidir.
odem-atmak-icin-ne-yapilmalidir

  • Ödem atıcı çay yapmak isteyen kişilerin 1 bardak kaynar suyun içinde 10 dakika kiraz sapı bekletip bu çayı içmeleri ödemleri atmalarını sağlayacaktır.
  • 1 bardak kaynar suya mısır püskülü atıp 10 dakika bekletildiğinde ödem atıcı bir çay yapılmış olacaktır.
  • Yemeklerdeki tuz oranı azaltıldığında ödemlerde azalacaktır.
  • Üç beyazdan olan şekerinde azaltılması ödemlerin önüne geçecektir.
  • Suyun çok içilmesi sonucu vücutta su döngüsü artar ve biriken suların atılması sağlanır. Ödemlerde bu sayede azalacaktır.
  • Vücut endeksi ile doğru orantıda bir kiloya sahip olmak ödemleri önleyecektir.
  • Vücuttaki dolaşımı artıracak ödem atıcı çaylar içmek ödem atılmasında en büyük faydayı verecektir.

Ödem atmak için neler yapılır sorusuna cevap arayanlar için çok eski çağlardan beri uygulanan kan verme işlemleri de yapılabilir. Düzenli kan bağışı yapanlarda ödem de görülmeyecektir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ