Altının Gram Fiyatı Neden Artıyor?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Gram altın fiyatları 96 TL ye kadar yükseldi. Altın fiyatlarında bundan 3 hafta kadar önce uzmanlar düşüş beklediklerini belirtmişti. Peki, altın fiyatlarındaki bu yükselişin nedeni nedir? Altın fiyatları neden artıyor? Altın fiyatları için yapılan tüm görüşlerin ters çıkması yada altın fiyatlarının yükselmesi sizi yanıltmamalı. Altına yatırım yapanlar yada yapacakların bu suni yükselişe karşı dikkatli olmaları gerekiyor.
Altın Fiyatları Yükseldi
Altının Ons fiyatında çok büyük bir yükseliş gerçekleşmesi. Altının gram fiyatı 84 TL iken dolar 2 TL seviyelerine yeni gelmişti. Gram fiyatının ONS’un dolar bazından hesaplanması nedeniyle dolardaki artış gram altında da artışa neden oldu. Doların 2 TL den 2,35 TL ye hızlı bir yükseliş gerçekleştirmesi altının gram fiyatı için 84 TL den 96 TL ye kadar gelmesine neden oldu.
Altın Fiyatları Neden Yükseliyor?
Altının ONS fiyatında uzmanlar herhangi bir yükseliş umudu taşımazken, FED parasal genişlemeyi tam olarak azaltmaya başladığı zaman dahada düşüş yaşanabileceği belirtiliyor. Ancak, gram fiyata göre konuşacak olursak, dolardaki bu yükselişin devam edebileceği ve devam etmesede en azından bu seviyelerde kalabileceği düşünülüyor. Kısacası altının gram fiyatını doların TL karşısında büyük değer kazanması nedeniyle bu denli artış göstermesi normal karşılanıyor. Dolarda kar realizasyonunun gelebilme olasılığı olsada, parasal genişlemenin bitirilmesi yada azaltılması doların değer kazanmaya devam etmesine neden olabileceğinden altının gram fiyatınında değerlenmeye devam edebileceği görüşünü hakim kılıyor.
altin-gram-fiyati-neden-yukseliyor
Altının Gram Fiyatı Ne Olacak?
Konuyu özetleyecek olursak altının 2014 yılında hızlı bir yükselişe geçmesinin altında altının gram fiyatının Ons fiyatına göre dolar bazında hesaplanması olarak gösterilebilir. Altının Ons fiyatında önemli bir yükseliş beklenmesede, gram fiyatının doların yükselmeye devam etmesi durumunda yükselmeye devam etmesi bekleniyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ