Ankara’daki Selde Kaybolan Kişi Halen Aranıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Ankara’da etkili olan sağanak yağış hayatı felç ederken, kentin tamamında etkili olan yağış nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi de sele kapılarak kayboldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da selde kaybolan kişiyi arama çalışmalarının balık adamlar, arama kurtarma ekipleri, sivil toplum örgütlerinin desteğiyle sürdüğünü belirtti. Hasar ve zarar tespiti çalışmalarının da yapılacağını belirten Soylu, valiliğin bu çalışmalara başladığını ve 1-2 gün içinde tamamlanacağını aktardı.

Ankara’da etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle taşan Tatlar Deresi’nde, aracıyla sel sularına kapılan 27 yaşındaki İlkay Yiğit’in cesedine, arama kurtarma ekiplerinin çalışması sonucu ulaşıldı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: 1 KİŞİ İÇİN KAYIP İHBARI VAR

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Ankara’da 1 kişi için daha kayıp ihbarı yapıldığını bildirdi. Çataklı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Ankara Altındağ Tatlar’da 1 vatandaşımız için daha kayıp ihbarı yapıldı. Kendisinden haber alınamayan vatandaşımızın aracı, selde sürüklenmiş olarak dere yatağında bulundu. Arama- kurtarma çalışmalarına AFAD koordinasyonunda devam ediliyor” dedi.

Ankara sular altında! 1 kişi hayatını kaybetti, selde kaybolan bir kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor

AFAD: 3036 İHBAR GELDİ

AFAD, bölgede yaşananlar ve kurtarma çalışmalarıyla ilgili son durumu paylaştı. Yapılan açıklamaya göre; Ankara’da meydana gelen sağanakta mahsur kalan 5 çocuğun kurtarıldığı, 1 kişinin hayatını kaybettiği, kayıp olduğu bilgisi alınan bir kişi için de arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Altındağ, Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Mamak ve Gölbaşı ilçelerinden sağanak yağışa ilişkin ihbarların geldiği, Çankaya’da yarım saatte metrekareye 28 kilogram yağış düştüğü belirtilen açıklamada, saat 21.30 itibarıyla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen bilgiler doğrultusunda itfaiyeye 2 bin 719 ve Ankara İl AFAD’a 317 ihbar olmak üzere toplamda 3 bin 36 ihbar ulaştığı kaydedildi.

Ankara sular altında! 1 kişi hayatını kaybetti, selde kaybolan bir kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor

BAKAN SOYLU’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, başkentte etkili olan sağanak nedeniyle taşan Tatlar Deresi bölgesinde arama çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Ankara’da selde kaybolan kişiyi arama çalışmalarının saat 08.00’den itibaren balık adamlar, arama kurtarma ekipleri, sivil toplum örgütlerinin desteğiyle sürdürüleceğini bildirdi.

Bakan Soylu, Ankara Valiliğince sağanak konusunda uyarılar yapıldığını, Türkiye’nin farklı noktalarında da yoğun yağışlarla karşı karşıya kalındığını vurguladı. Aynı zamanda hasar ve zarar tespiti çalışmalarının da yapılacağını belirten Soylu, Ankara Valiliğinin bu çalışmalara başladığını, 1-2 gün içinde bir tespitin ortaya çıkmasının beklendiğini vurguladı. Soylu, hayatını kaybeden İlkay Yiğit için başsağlığı, selden etkilenenlere de geçmiş olsun dileklerini iletti.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ