Asgari Ücrette 16 Yaş Sınırı Kaldırıldı mı?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Asgari ücrette 16 yaş sınırı kaldırıldı. Daha önce Asgari ücrette 16 yaş üstü ve altı şeklinde farklı ücret tarifileri uygulanıyordu. 16 yaşın altında olan ile 16 yaş üstünde olanlar farklı maaşlar alıyordu. Artık bu ayrım ortadan kaldırılıyor. Asgari ücrette 16 yaş sınırı artık olmayacak.
Asgari Ücrette 16 Yaş Sınırı Kaldırıldı mı?
Asgari ücretin tek olması için yapılan çalışmalar sonuç verdi. İşveren ve işçilerin temsilcilerinin bulunduğu toplantıda asgari ücretin tek olması konusunda karar verildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı. 4. toplantısında asgari ücretin 16 yaş sınırının olmaması gerektiği kararlaştırıldı. Sonuç olarak toplantıdan asgari ücrette 16 yaş sınırının kaldırılacağı açıklandı.
asgari-ucretti-16-yas-siniri-kaldiriliyor-mu
Asgari Ücrette Yaş Sınırı Kaldırılıyor mu?
Yetkililer tek tip Asgari ücret olması istediklerini ve Asgari ücrette 16 yaşını doldurmuş olanlar ile doldurmamış olanların aynı Asgari ücrete tabi olması gerektiğini, bu nedenle Asgari ücrette 16 yaş sınırının kaldırılması gerektiğini belirtmişti. Yapılan toplantılardan elde edilen sonuca göre artık Asgari ücrette 16 yaş sınırı olmayacak. 16 yaşından küçük olan çalışanda 16 yaşından büyük olan çalışanda aynı Asgari ücreti alacak.
asgari-ucrette-yas-siniri-kalkti-mi
Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?
16 yaşından küçük olanlar ile 16 yaşından büyük olanlar arasında Asgari ücret maaşları farklıydı. Son olarak Asgari ücret 16 yaşından büyükler için net 804 TL idi. 16 yaşından küçükler için ise 701 TL olarak belirlenmişti. Bu ayrım kaldırılarak artık 16 yaşını doldurmamış olanlarında 804 TL net ücret almaları kararlaştırıldı. Kapıcı ücretleri ise 869 TL ile aynen devam ederken, 16 yaşını doldurmamış olan kapıcılarda aynı ücreti alacaklar. Asgari ücrette 16 yaş sınırı kaldırılarak artık 16 yaşını dolduranda doldurmayanda aynı ücreti alacaklar.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ